23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ολυμπιακός-Προμηθέας 106-69: Έκανε τρίτο… πάρτι και τώρα περιμένει (pics+vids)

Ο Ολυμπιακός νίκησε ξανά πολύ εύκολα τον Προμηθέα Πάτρας με 106-69 και πήρε την πρόκριση για τους τελικούς των πλέι οφ της Basket League.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετέτρεψαν τη σειρά των ημιτελικών απέναντι στους Πατρινούς σε παράσταση για ένα ρόλο και πήραν πανεύκολα το εισιτήριο για τους τελικούς, ψάχνοντας το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από έξι χρόνια. Πλέον απομένει να μάθουν ποια ομάδα θα συναντήσουν και θα προκύψει από το ζευγάρι του Παναθηναϊκού με τη Λάρισα. Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος πάντως οι Πειραιώτες θα έχουν πλεονέκτημα έδρας. Όσο για το σύνολο του Μάκη Γιατρά, θα παίξει με τον ηττημένο του ζευγαριού για την τρίτη θέση, έχοντας επίσης το πλεονέκτημα έδρας.

Ακόμα ένα παιχνίδι ανάμεσα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και στον Προμηθέα δεν αντέχει στην παραμικρή κριτική. Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο να μείνουν σχετικά κοντά στο σκορ κι αυτό τελείωσε με 26-19.

Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι «χάιδεψαν» το γκάζι και ξέφυγαν με 50-33 στο ημίχρονο. Η... κατηφόρα συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς ο Ολυμπιακός έβλεπε το καλάθι σαν... βαρέλι και σημείωσε τριάντα πόντους σ' ένα δεκάλεπτο, εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 27 πόντους  (80-53).

Το τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα και είναι χαρακτηριστικό ότι αμφότερα τα τεχνικά επιτελεία θέλησαν να δοκιμάσουν πρόσωπα και σχήματα. Η διαφορά πάντως ανέβηκε ακόμα περισσότερο και η κόρνα της λήξης βρήκε τους Πειραιώτες να κερδίζουν εύκολα με 106-69.

ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ: Ο κόουτς Μπαρτζώκας είχε την άνεση να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του και μάλιστα σκόραραν και οι δώδεκα. Οι Ντόρσεϊ και ΜακΚίσικ πέτυχαν από 16 πόντους και ηγήθηκαν σε αυτόν τον τομέα. Από το «ναυάγιο» του Προμηθέα ξεχώρισε ο Μάρκους Φόστερ με 13 πόντους. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΝΩΝ: Όπως μαρτυρά η διαφορά και το σκορ, δεν υπήρξε ούτε μία στατιστική κατηγορία στην οποία να μην ήταν καλύτερος ο Ολυμπιακός. Χαώδεις οι διαφορές στους πόντους μέσα στη ρακέτα και στους πόντους από λάθη, βοήθησαν να ξεφύγει πολύ το σκορ υπέρ των γηπεδούχων.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ