26.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων άσων για το νέο καλεντάρι της FIBA

Το νέο καλεντάρι της FIBA προβλέπει λιγότερες ημέρες προετοιμασίας για τις Εθνικές ομάδες, με το Ευρωμπάσκετ να διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια ενώ προβλέπεται κι ένα ελεύθερο καλοκαίρι για τους παίκτες στην περίοδο αυτή.

Την ικανοποίησή τους για τις αλλαγές εξέφρασαν οι Τόρνικε Σενγκέλια, Βίκτορ Σανικίτζε, Ντάνιελ Χάκετ, Τζίτζι Ντάτομε και Στέφαν Γιόβιτς. Θυμίζουμε ότι Κώστας Σλούκας και Κώστας Παπανικολάου είχαν κάνει αντίστοιχες δηλώσεις πριν λίγο καιρό.

Αναλυτικά τι είπαν οι διεθνείς παίκτες:

Τορνίκε Σενγκέλια: "Είναι πολύ σημαντικό για κάθε παίκτη, όχι μόνο να ξεκουράζεται, αλλά να εργάζεται πάνω στο κορμί του. Κάθε παίκτης κάνει το ίδιο κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά κάθε παίκτης συνεργάζεται με διαφορετικό τιμ. Το καλοκαίρι είναι η στιγμή που πρέπει να δουλέψεις μόνος σου, να βελτιώσεις το σώμα σου και να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να το βοηθήσεις. Μου αρέσει πολύ ιδέα ενός ελεύθερου καλοκαιριού. Όλοι ενδιαφέρονται για τους παίκτες, διότι οι παίκτες κάνουν τα πρωταθλήματα".

Βίκτορ Σανικίτζε: "Είναι πολύ καλό το νέο πρότζεκτ. Όταν είσαι επαγγελματίας δουλεύεις μόνος σου έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι, αλλά είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες. Αν μας αφήσουν λίγο διάστημα ξεκούρασης μετά και τις μεγάλες διοργανώσεις, πριν αρχίσουν οι υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες, θα είναι τέλειο. Θα μας βοηθήσει πολύ ως παίκτες και είναι στη σωστή κατεύθυνση διότι σίγουρα οι παίκτες έχουν ανάγκη για ξεκούραση".

Ντάνιελ Χάκετ: "Είναι καλό να μην παίζουμε κάθε καλοκαίρι και αν ήταν δύο τα ελεύθερα καλοκαίρια θα ήταν ακόμα καλύτερα. Ο Ντατόμε παίζει 17 συνεχόμενα καλοκαίρια. Είναι πολύ σημαντικό για να δουλέψουμε στο κορμί μας, να βελτιωθούμε ατομικά, να ξεκουράσουμε το κορμί μας και φυσικά το μυαλό μας. Είναι λίγο καλύτερα. Εμένα έτσι κι αλλιώς μου αρέσει να κάνω προπόνηση, αλλά είναι σημαντικό".

Τζίτζι Ντατόμε: "Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό. Εγώ παίζω 17 χρόνια συνεχόμενα κι ένα καλοκαίρι ελεύθερο. Θα έλεγα ότι είναι μία κίνηση που μου αρέσει διότι ο χρόνος του καλοκαιριού είναι πολύ σημαντικός για όλους τους παίκτες".

Στέφαν Γιόβιτς: "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι μία σωστή απόφαση που βοηθάει τους παίκτες. Όλοι χρειάζονται χρόνο ξεκούρασης. H FIBA είναι στο σωστό δρόμο και θεωρώ ότι θα βοηθήσει τους παίκτες".

Photo credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ