23.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ελευθερούπολη : Η νέα δύναμη της Μακεδονίας (pics)

Ο Γυμανστικός σύλλογος Ελευθερούπολης έχει μπει για τα καλά στα μπασκετικά δρώμενα της χώρας, και στην τρίτη της σεζόν στην Α2 Ανδρών θέλει να κάνει το παραπάνω βήμα, και να γίνει η δεύτερη ομάδα του νομού Καβάλα, μετά την Ένωση, που θα αγωνιστεί στην Basket League.

Τα πάντα άλλαξαν όταν ο ΓΣΕ βρέθηκε στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ την σεζόν 2016-2017, όταν άλλαξε διοικητικό τοπίο, μπήκε μπροστά ο Βασίλης Μουλάκης, και προπονητής ανέλαβε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος κέρδισε τέσσερα πρωταθλήματα, και την σεζόν 2019-2020 είδε την ομάδα της κωμόπολης του Δήμου Παγγαίου να αγωνίζεται στην Α2.

Πέρυσι βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε διαδικασία πλέι οφς, όπου αποκλείστηκε από το Μαρούσι, και φέτος θα είναι η δεύτερη. Με ρεκόρ 17-8, και με τρία παιχνίδια να απομένουν μπορεί να ελπίζει ακόμη και σε πλεονέκτημα έδρας, ενώ στηρίζεται στην πανίσχυρη και αήττητη έδρα της.

Στο ρόστερ δεν υπάρχει ιδιαίτερο τοπικό στοιχείο, ενώ κυριαρχούν ο πολύπειρος, Σταύρος Τουτζιαράκης, ο οποίος έχει διανύσει τον ίδιο δρόμο και με την Κύμη, έχοντας 12,4 πόντους και 8,4 ριμπάουντ. Μετά τον Νεμάνια Μανοίλοβιτς, ο οποίος πλέον διαπρέπει στον Τρίτωνα, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος χτύπησε διάνα και με τον Γιόβαν Τζόρτζεβιτς Μαρίνκοβιτς (13,8 π., 5 ριμπ., 2 ασίστ), ο οποίος μαζί με τον Διονύση Σκουλίδα (13,8 π, 3,9 ριμπ., 41,8% στα τρίποντα) οδηγούν στο σκοράρισμα τον Γυμναστικό, με τον δεύτερο να θέλει τρίτη συνεχόμενη άνοδο μετά τους Χαρίλαο Τρικούπη και Ολυμπιακό.

Εξαιρετικός και ο Διογένης Γοργόνης, ο οποίος στην επιστροφή του στην ομάδα έχει 12,3 πόντους, 4,2 ριμπάουντ και 3,7 ασίστ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ