23.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑΟ Μυκόνου: Η μπασκετική Ελλάδα φωνάζει… Mykonooooos (vids)

Ο ΑΟ Μυκόνου έγραψε ιστορία με μια αήττητη πορεία προς τον τίτλο του πρωταθλητή στον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής και το Basketa.gr παρουσιάζει τη διαδρομή των «υπερηχητικών» Κυκλαδιτών, που είναι μονάχα η αρχή.

Εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστή ως το «νησί των ανέμων», το μέρος των ξέφρενων διακοπών στα γνωστά της κλαμπ, τον αγαπημένο προορισμό των διασημοτήτων σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχοντας αποκτήσει παγκόσμια φήμη. Φαίνεται, όμως, ότι η Μύκονος βλέπει σοβαρά την περίπτωση να γίνει κι ένας… αθλητικός προορισμός, έχοντας αρχίσει τα τελευταία χρόνια να επενδύει σε αυτό τον τομέα, ώστε να γίνει ξακουστή και χάρη σε αυτόν.

Κι εκεί που όλοι έχουμε ακουστά την κραυγή «Mykonoooos» για τα πάρτι, ήρθε η ώρα να την ακούσουμε και για το τμήμα μπάσκετ. Την τελευταία διετία, άλλωστε, η πορεία του είναι καταιγιστική, με τους Κυκλαδίτες να κυριαρχούν και φέτος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με έναν απόλυτο τρόπο.

Ο ΑΟ Μυκόνου, άλλωστε, κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα στον 3ο όμιλο της κατηγορίας, με ένα φοβερό 20-0 που «επισφραγίστηκε» με μια απόλυτα επιβλητική εμφάνιση στην Πεύκη. Για ένα τμήμα, που μετρά 33 χρόνια ιστορίας, τα τελευταία επιτεύγματα δεν είναι ίδια, επιχειρώντας να βάλει, τόσο τη Μύκονο όσο και τις Κυκλάδες στον ελληνικό μπασκετικό «χάρτη». Αυτή είναι μόνο η αρχή και το Basketa.gr εξηγεί το πώς αυτή έγινε, κάνοντας απλά το πρώτο «βήμα» για τους Μυκονιάτες, οι οποίοι έχουν να μας παρουσιάσουν… πολλά γούστα στο μέλλον.

Οι νέοι Galacticos… είναι ασταμάτητοι

Ο ΑΟ Μυκόνου είχε δείξει… άγριες διαθέσεις από την περσινή σεζόν, όταν και είχε ανέβει μετά τη διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων την άνοιξη του 2020, στην πρώτη επέλαση του κορονοϊού. Η απόκτηση και μόνο του Άγγελου Τσάμη έδειχνε με σαφήνεια τους στόχους για τη Γ’ Εθνική, φέρνοντας δίπλα του, τους Πάρη Μάρτζο, Θωμά Αμπαρά, Γιώργο Τσιάρα, Κωστή Εζόμο και αρκετούς ακόμη, με τα αποτελέσματα νωρίς να δικαιώνουν τους ανθρώπους της ομάδας.

Μετά το αρχικό «3 στα 3», βέβαια, η καραντίνα διέκοψε ξανά τα πάντα, αλλά η όρεξη δεν έφυγε από τους Κυκλαδίτες, οι οποίοι δίπλα στο… γαλαξία αστέρων που ήδη είχαν, πρόσθεσαν και τον άνθρωπο των ανόδων, Βαγγέλη Καράμπουλα. Μαζί του ήρθαν και ορισμένοι ακόμη, όπως ο Θοδωρής Ονάσογλου, ο Βασίλης Μακρής, ο Τόμι Πάπας και ο νεαρός Βασίλης Καραμανλής, καλύπτοντας ιδανικά όσα κενά άφησαν με την αποχώρησή τους ο Αμπαράς, ο Εζόμο και ο Δημάκος κατά κύριο λόγο.

Πριν από μερικά χρόνια μιλούσαμε για τους «Galacticos» του Φάρου Κερατσινίου, μα τώρα τους βλέπουμε ξανά στη Μύκονο και είναι εξαιρετικά δύσκολο στη Γ’ Εθνική να τους σταματήσει κανείς. Η διοίκηση, πάντως, παρά την νικηφόρα πρεμιέρα στην Ερμιονίδα απέναντι σε ένα συγκλονιστικό Πελεκάνο, προχώρησε και σε αλλαγή προπονητή, προτιμώντας τον Δημήτρη Μανωλιτσάκη έναντι του Θανάση Δελαπάσχου.

Μπορεί να μη γνωρίζουμε τι οδήγησε σε αυτή την αλλαγή, παρά την νίκη επί του συνόλου του Άκη Καλαϊτζάκη, αλλά σίγουρα η πρόσληψη του Μανωλιτσάκη αποτέλεσε μια σωστή κίνηση, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος. Ο ΑΟ Μυκόνου δε βρήκε σχεδόν πουθενά αντίσταση και, σε αντίθεση με άλλους πρωταθλητές, δύσκολα θα μιλήσουμε για συγκεκριμένους μεγάλους σταθμούς προς τον τίτλο, αφού υπήρχε μια σαφέστατη διαφορά επιπέδου με τις άλλες ομάδες.

Μία σπουδαία νίκη, φυσικά, ήταν απέναντι στη μαχητική στον πρώτο γύρο Πεύκη, με το 71-67 βέβαια να αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς εν όψει του φινάλε, αν και αυτό απαιτούσε η ομάδα των Βορείων προαστίων να είναι τέλεια έως το τέλος, στο «κυνήγι» της αήττητης Μυκόνου. Όσο περνούσαν οι αγωνιστικές, όμως, η απόσταση των Κυκλαδιτών με τις άλλες ομάδες γινόταν όλο και πιο εμφανής, με μικρότερο διαφορά στο δεύτερο γύρο το +13 απέναντι στην ΚΑΠ, τη στιγμή που η Πεύκη πέρασε «δια πυρός και σιδήρου» από ορισμένες έδρες, όπως το Χαλάνδρι στην προτελευταία αγωνιστική.

Κι εκεί, που κάποιος ίσως να περίμενε ντέρμπι, ο ΑΟ Μυκόνου δεν είχε διάθεση για αστεία. «Ισοπέδωσε» την ανταγωνίστριά του με μια τρομερή εμφάνιση των «αστέρων» του, νίκησε με 84-61 κι ενώ είχε φτάσει τη διαφορά μέχρι και κοντά στο +40 κάποια στιγμή, και πήρε πανηγυρικά τον τίτλο, σε ένα επίτευγμα αήττητου, που διαθέτουν επίσης από το 2001 ο Ηλυσιακός και οι Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης για τη Γ’ Εθνική.

Το πρώτο «βήμα», λοιπόν, έγινε με το να γραφτεί ιστορία από τον ΑΟ Μυκόνου. Και πού να δούμε τη συνέχεια, όπου θα συνεχίσει να γράφεται, δημιουργώντας έναν ακόμη πόλο έλξης στο κοσμοπολίτικο νησί…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ