23.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Αίολος Αγυιάς: Στο δρόμο των δύο μεγάλων… (vids)

Ο Αίολος Αγυιάς επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί κατακτώντας τον τίτλο σε ένα σκληρό 1ο όμιλο της Γ' Εθνικής και το Basketa.gr παρουσιάζει την πορεία των Αχαιών προς το πρωτάθλημα, με στόχο να φτάσει τις δόξες των μεγάλων εκπροσώπων της περιοχής μέσω μιας άλλης οδού.

Η Πάτρα έχει τη δική της ιστορία στο μπάσκετ. Η αχαϊκή πρωτεύουσα δε σταματά να παράγει, να πρωτοπορεί και να πρωταγωνιστεί, αναδεικνύοντας κάθε χρόνο κι ένα διαφορετικό σύλλογο, ικανό να κάνει τη διαφορά. Λογικό, άλλωστε, από τη στιγμή που ως μεγάλο αστικό κέντρο μπορεί να τροφοδοτήσει αυτή τη δυνατότητα, διαθέτοντας παράλληλα δύο εκπροσώπους στην Basket League, αλλά κι έναν σταθερά στα ευρωπαϊκά σαλόνια, έστω κι αν η φετινή σεζόν για τον Προμηθέα δεν ήταν η καλύτερη στο Eurocup.

Πίσω από τον Προμηθέα και τον Απόλλωνα, η διαδικασία… παραγωγής δε σταματά στην πόλη και, αυτή την φορά, ένας σύλλογος που ιδρύθηκε μόλις πριν από μια δεκαετία, έρχεται να απασχολήσει το γίγνεσθαι των εθνικών κατηγοριών. Ο Αίολος Αγυιάς, που στα πρώτα του χρόνια διέθετε μονάχα Ακαδημία σε ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο στην ομώνυμη περιοχή της Πάτρας, βλέπει την ξεχωριστή του πρωτοβουλία κάθε χρόνο να αποδίδει καρπούς, θέλοντας επίσης να γνωρίσει την καταξίωση.

Εμπιστευόμενοι από τότε τον Ανδρέα Παπαδημητρίου, που ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα, με την ανδρική ομάδα να πρωταγωνιστεί από την πρώτη στιγμή με παίκτες-προϊόντα των τμημάτων υποδομής, οι άνοδοι ήρθαν σύντομα, με αποκορύφωμα τον φετινό τίτλο στη Γ’ Εθνική με ρεκόρ 15-3 στον 1ο όμιλο, σε έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς ομίλους, που έχουν υπάρξει, έστω και με τη δραματική μείωση των ομάδων σε κάθε γκρουπ. Το Basketa.gr καταγράφει την φετινή πορεία του Αιόλου και το πώς έφτασε μέχρι να κατακτήσει το πρωτάθλημα, δείχνοντας πως το μέλλον του ανήκει, ακολουθώντας το δρόμο των δύο μεγάλων εκπροσώπων της Αχαΐας.

Νέοι, παλιοί και το σταυροδρόμι των 15 ημερών

Η αθλητική κυψέλη, που δημιουργήθηκε στην Αγυιά, με πάνω από 1.000 παιδιά για όλα τα σπορ και πάνω από 300 για το μπάσκετ, πολύ σύντομα πρόσφερε μια ομάδα με όνειρα και φιλοδοξίες, δίνοντας τη δυνατότητα σε αρκετά… αμούστακα παιδιά να πάρουν σημαντικές παραστάσεις για τη μετέπειτα πορεία τους, αφού το μισό ρόστερ αποτελείτο από παίκτες ηλικίας κάτω των 20 ετών.

Στο πλευρό τους, ο κόουτς Παπαδημητρίου διάλεξε πολύ συγκεκριμένους παίκτες με μεγάλη εμπειρία ακόμη και από τα σαλόνια της Basket League, ώστε να τους πλαισιώσουν. Οι επιλογές των Βουρνά, Θανόπουλου, Γιαννικόπουλου, Κάλλη και Μαναβόπουλου, έχοντας ουσιαστικά λύσεις για όλες τις γραμμές, μόνο τυχαίες δεν είχαν, με τους ίδιους στο παρελθόν να έχουν αναδείξει κι άλλες αχαϊκές ομάδες, ενώ ο Έλληνας τεχνικός τους επεφύλαξε τέτοιο ρόλο, που κανείς δεν υστερούσε.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η πορεία του Αιόλου, ο οποίος έδειξε από τι μέταλλο είναι φτιαγμένος, μόνο αν σκεφτεί κάποιος πως έκανε τις απολύτως φυσιολογικές ήττες σε Καλαμάτα και Ρόδο, στο δρόμο για τον τίτλο, καθώς και εκείνη στην Κρήτη από τον Εργοτέλη, που βαθμολογικά ήταν αδιάφορη. Η πρώτη απώλεια σε ένα «χορταστικό» ματς στην Τέντα, αλλά και η απώλεια της διαφοράς από τον Διαγόρα λίγο καιρό αργότερα, μόνο πανικό δεν έφερε. Απεναντίας, ένωσε ακόμη περισσότερο τον Αίολο, που μέσα σε λίγες μέρες έδωσε τις απαντήσεις.

Ο ίδιος ο Παπαδημητρίου, άλλωστε, το παραδέχθηκε στη συνέντευξή του στο Basketa.gr. Ήταν εκείνες οι 15 μέρες, από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 13 Μαρτίου, που ουσιαστικά έκριναν τον τίτλο για τον Αίολο. Στις 27 Φεβρουαρίου έπαιζε σε ένα πολύ ύπουλο ματς στο Αίγιο με τον Ήφαιστο/Αχιλλέα, προερχόμενος από σειρά κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και την ήττα στη Ρόδο με απώλεια της διαφοράς. Άντεξε, όμως, και με το 67-65 γύρισε το τσιπάκι, για να κερδίσει μετά στην έδρα του διαδοχικά την Παναχαϊκή, τον Δίωνα Κυπαρισσίας και την Καλαμάτα.

Σπουδαίας σημασίας, βέβαια, ήταν και το «διπλό» στην Αμαλιάδα με τη Σφήκα στην παράταση. Την ίδια ώρα, ο Διαγόρας λύγιζε δις στη Μεσσηνία από Δίωνα και Καλαμάτα, όντας σαφώς κατώτερος των προσδοκιών, με αποτέλεσμα εκείνο το 15ήμερο να αποδειχθεί και στην πράξη «χρυσό» για τους Πατρινούς, «σφραγίζοντας» τον τίτλο στο σπίτι τους με το 86-70 απέναντι στο συμπολίτη Γλαύκο.

Ο επόμενος στόχος είναι σαφής. Να αφήσουν το στίγμα τους στις εθνικές κατηγορίες, έχοντας ένα σαφές πλάνο, που μπορεί να δείξει το δρόμο και στους υπόλοιπους…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ