20.3 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Σερμαντίνι στο basketa.gr: «Πιέζουμε τους εαυτούς μας κι είμαστε δεμένοι»

Η μεγάλη έκπληξη του "Ακρόπολις" ακούει στο όνομα Γεωργία καθώς με δύο νίκες κόντρα σε Ελλάδα και Σερβία, η ομάδα του Ηλία Ζούρου κατέκτησε από χθες (24/8) την πρώτη θέση στο τουρνουά.

To basketa.gr μετά και την εμφάνιση κόντρα στους "πλάβι" μίλησε με τον Γκιόργκι Σερμαντίνι για τα αξιοσημείωτα αποτελέσματα στα φιλικά, το πάθος που βγάζει η Γεωργία αλλά και την σχέση του με τον Έλληνα τεχνικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 28χρονος διεθνής σέντερ της Μάλαγα:

-Η Γεωργία έκανε το 2/2 στο Ακρόπολις, περιμένατε να εμφανιστείτε σε τέτοια κατάσταση;

«Είναι απίστευτο. Πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου. Η νίκη μετράει ακόμα και σε φιλικό. Όλοι γνωρίζουν πως η Σερβία είναι μια σπουδαία ομάδα και θα παλέψει για το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ. Παίξαμε πολύ καλά σήμερα, το ίδιο κι αυτοί, όμως στο τέλος η τύχη ήταν με το μέρος μας. Τίποτα δεν αλλάζει όμως για μας παρά το μεγάλο αποτέλεσμα».

-Παρά το περιορισμένο ρόστερ η Γεωργία καταφέρνει να κερδίζει ισχυρότερους αντιπάλους και βγάζει τρομερό πάθος…

«Ισχύει αυτό, δεν έχουμε τόσες επιλογές όπως η Σερβία για παράδειγμα, που μπορεί να χρησιμοποιήσει άνετα και τους 12 παίκτες της. Έτσι είναι όμως, δουλεύουμε και πιέζουμε τους εαυτούς μας. Είμαστε δεμένοι και προσπαθούμε να τα δίνουμε όλα σε κάθε ματς, ανεξάρτητα ποιος είναι ο αντίπαλος».

-Μετά από αυτά τα παιχνίδια δημιουργούνται μεγαλύτερες προσδοκίες για το Ευρωμπάσκετ;

«Χρησιμοποιούμε τους αγώνες του τουρνουά ως οδηγό ενόψει του Τελ Αβίβ (σ.σ. εκεί θα αγωνιστεί η Γεωργία). Μας βοηθούν να παίζουμε και να βρισκόμαστε καλύτερα στο παρκέ. Σίγουρα αισθάνεσαι χαρούμενος μετά από τέτοιες νίκες και παίρνεις ψυχολογία».

-Ποια η σχέση σου με τον κόουτς Ζούρο;

«Πρόκειται για έναν θαυμάσιο άνθρωπο, είναι φιλικός με όλους τους παίκτες, τόσο μέσα όσο κι έξω από το γήπεδο. Μας στηρίζει και μας βοηθάει».

-Έχει έντονες αντιδράσεις γενικά;

«Ναι όντως φωνάζει συχνά (γέλια). Το είδες και σήμερα… αρκετές φορές μας έβαλε τις φωνές».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ