24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Γεωργία σόκαρε και τη Σερβία

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και η Γεωργία του Ηλία Ζούρου είναι μια ομάδα που (έστω και χωρίς το μεγάλο της αστέρι τον Πατσούλια) θα τιμωρήσει όποιον την υποτιμήσει.

Νέο θύμα της, μετά την εθνική μας ομάδα, ήταν η Σερβία με τους Γεωργιανούς να παίρνουν τη δεύτερη νίκη τους (68-66)  και να φλερτάρουν πλέον με την πρωτιά του τουρνουά Ακρόπολις !

Με ηγέτη τον Τόρνικε Σενγκέλια και παίκτη κλειδί τον Ντούντα Σανάντζε οι Γεωργιανοί αποδείχθηκαν επτάψυχοι και πήραν μια  ακόμα νίκη επί ενός σπουδαίου αντιπάλου έστω και σε φιλικό επίπεδο. 

Οι Σέρβοι που είχαν και πάλι προβλήματα στην ανάπτυξη, αλλά και στο σκοράρισμα όταν πλέον ο Μαριάνοβιτς (έδωσε ομηρικές μάχες μαζί του ο Σερμαντίνι αποσύρθηκε για να ξεκουραστεί, είχαν προηγηθεί με 63-56 περίπου πεντέμιση λεπτά πριν το φινάλε, αλλά από εκεί και πέρα σκόραραν μόλις τρεις βολές με τον Μπογκνάτνοβιτς !

Ο άθλος της ομάδας του Ηλία Ζούρου είναι ακόμα μεγαλύτερος αν αναλογιστεί κανείς ότι πέραν της απουσίας του Πατσούλια, οι Γεωργιανοί δεν είχαν στα τελευταία πέντε λεπτά τον Μάικλ Ντίξον που είχε αποβληθεί με πέντε φάουλ.  Απλά λίγο πριν φύγει από το ματς είχε μειώσει με τρίποντο σε 63-59. 

Ο Σενγκέλια με 4/5 βολές ισοφάρισε για τη Γεωργία 63-63 ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε για να έρθει ο Σανάντζε να βάλει το κερασάκι στην τούρτα αρχικά δίνοντας το προβάδισμα με 65-63 (1'13'') και στη συνέχεια με ένα μεγάλο τρίποντο (40'') έκανε το 68-65.  

Ο Μπογκντάνοβιτς έχασε μια βολή, οι Γεωργιανοί κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους, όταν ο Τσιντσάζε έκανε λάθος πάσα στα 23'΄  !   Ο Τζόρτζεβιτς πήρε τάιμ άουτ, η μπάλα πήγε στα χέρια του Μπογκντάνοβιτς που όμως κλείστηκε πολύ καλά και στο τρίποντο και στο δίποντο δίνοντας τη μπάλα στον Βλάντιμιρ Λούτσιτς.  Ο τελευταίος σούταρε για τρεις πόντους, η μπάλα μπήκε και βγήκε με τους Γεωργιανούς να πανηγυρίζουν έξαλλα.

Πολυτιμότερος παίκτης: O Τόρνικε Σενγκέλια έδειξε γιατί μπορεί άνετα να "τρέξει" το ρόλο του ηγέτη στην ομάδα. Με 21 πόντους, 14 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ήταν ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τους Σέρβους, ενώ στο τέλος που όλη η σερβική άμυνα έκλεισε- λογικά - πάνω του η μπάλα πέρασε στον Σανάντζε που "εκτέλεσε".

Με τη γλώσσα των αριθμών: Η Σερβία είχε επτά ασίστ έναντι μόλις μιας της Γεωργίας, περισσότερα ριμπάουντ (38 έναντι 36) και  πολύ λιγότερα λάθη (9 έναντι 17) και όμως έχασε. Λογικό με τα 3/19 τρίποντα !

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ: 

 

Photo Credit: Eurokinisi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ