20.7 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Μακάμπι-Μιλάνο 75-58: Την «έπνιξε» σε 9’ (pic, vids)

Αποφασιστικής σημασίας νίκη που της επιτρέπει να συνεχίσει να ορίζει τη μοίρα της ενόψει των τελευταίων αγωνιστικών, σημείωσε η Μακάμπι επικρατώντας της Μιλάνο με 75-58. Ήταν η πέμπτη συνεχόμενη, εντός έδρας νίκη των Ισραηλινών αφού η τελευταία ήττα τους στο Τελ Αβίβ ήταν εκείνη της 16ης Δεκεμβρίου από την Εφές. Ήρθε μέσα από το 9λεπτο 23’-32’ στη διάρκεια του οποίου η Μακάμπι έκανε σερί 24-7 που μετέτρεψε το ρευστό 42-41 στο 66-48 που έκρινε οριστικά το παιχνίδι.

 


Το αποψινό αποτέλεσμα είναι ένα «δώρο» για τον Ολυμπιακό αφού τον φέρνει πιο κοντά στην τρίτη θέση ενώ βάζει τη Μιλάνο σε μπελάδες ακόμη και για την κατάκτηση της 4ης θέσης, αφού την πλησίασε στις δύο νίκες η Εφές που την περιμένει μεθαύριο στην Κωνσταντινούπολη. Η διαβολοβδομάδα θα ολοκληρωθεί για τη Μακάμπι με ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι, που θα έχει εξίσου μεγάλο δείκτη δυσκολίας αφού θα υποδεχτεί την Πέμπτη τη Ρεάλ Μαδρίτης.

 

 

Από μία περίοδο είχαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, με τη Μακάμπι να κυριαρχεί στην πρώτη και τη Μιλάνο να ισορροπεί την κατάσταση στη δεύτερη. Οι Ισραηλινοί, μετά το 8-9 του 4ου λεπτού, «έτρεξαν» ένα σερί 15-2 για να προηγηθούν με 23-11 στο τέλος της περιόδου.

 

 

Η Μακάμπι έδειξε αποφασισμένη να κάνει ακόμη πιο εύκολο το έργο της αφού στο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου άνοιξε την «ψαλίδα» στους 16 (37-21). Η κατάσταση όμως άλλαξε άρδην μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Η Μιλάνο έβγαλε τη γνωστή επιθετικότητα της στην άμυνα και με σερί 16-3, μάζεψε τη διαφορά (40-37 στο 20’).

 

 

 

 

Οι Ιταλοί πλησίασαν και στον πόντο έπειτα από 3,5 λεπτά στην τρίτη περίοδο (42-41) αλλά Έβανς και Ζίζιτς ξεκόλλησαν τη Μακάμπι που με ένα σερί 7-0, πήρε μία ανάσα (49-41 στο 26’) και δύο λεπτά πριν το τέλος, ανέκτησε μια διψήφια διαφορά (54-44). Οι φιλοξενούμενοι είχαν δυσκολίες στην επίθεση, σημείωσαν μόλις πέντε πόντους σε 6,5 λεπτά και έτσι στο 30’ η Μακάμπι είχε το πάνω χέρι (56-46).

 

Η Μακάμπι τελείωσε το παιχνίδι στα πρώτα δύο λεπτά της τέταρτης περιόδου αφού διεύρυνε ακόμη περισσότερο το σερί της, ανοίγοντας την «ψαλίδα» της διαφοράς στους 18 (66-48). Ήταν πια φανερό ότι η Μιλάνο δεν είχε τρόπο να επιστρέψει για δεύτερη φορά στο παιχνίδι και συμβιβάστηκε με την ήττα.

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Άντε Ζίζιτς δεν χρειάστηκε να μείνει στο παρκέ περισσότερο από 21 λεπτά. Έκανε εξαιρετική δουλειά όμως με 12 πόντους, επτά ριμπάουντ, δύο ασίστ, ένα κλέψιμο και δύο τάπες.

 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Για ένα ακόμη παιχνίδι η Μιλάνο ήταν κατώτερη των περιστάσεων στην επίθεση, παρά την έκλαμψη των 26 πόντων της δεύτερης περιόδου. Στις άλλες τρεις άλλωστε είχε συνολικά 32 πόντους.

 


Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: Maccabi twitter

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ