23.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπασκόνια-Άλμπα 85-68 : Την «συνέτριψε» στη χώρα των Βάσκων(pics+vids)

Η Μπασκόνια έχασε ένα προβάδισμα 13 πόντων στο τρίτο δεκάλεπτο, δεν πανικοβλήθηκε όμως και με ένα φοβερό τέταρτο δεκάλεπτο, διέλυσε την Άλμπα με 85-68 στην Fernando Buesa Arena. Οι Βάσκοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με εξαίρεση ένα νεκρό δίλεπτο στο τέλος της τρίτης περιόδου. Έπαιξαν καλύτερη άμυνα, έκαναν ότι ήθελαν επιθετικά και έφτασαν στην εύκολη επικράτηση. Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Ρόκας Γκεντράιτις με 22 πόντους και (9/16) σουτ. Πολύ καλός και ο Ουέιντ Μπόλντουιν, με τον πρώην γκάρντ του Ολυμπιακού να σημειώνει 14 πόντους, αλλά να προσφέρει και στην οργάνωση με 10 τελικές πάσες. Για τα «άλμπατρος» προσπάθησε ο Τζέιλεν Σμιθ με 16 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετό. Πλέον η Μπασκόνια έφτασε τις 10 νίκες, μόλις μία πίσω από την Άλμπα (11 νίκες) για την άτυπη «μάχη» της 14ης θέσης.

 

Γενικά με καλύτερες διαθέσεις ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι την αναμέτρηση.Προηγήθηκαν για 6 πόντους διαφορά στο (3') και στο (8') της αναμέτρησης με τον Σιμόνε Φοντέκιο να έχει έξι πόντους σε αυτό το διάστημα. Παρόλα αυτά η Άλμπα ήταν από κοντά χωρίς να αφήσει τη διαφορά να ξεφύγει σε διψήφια επίπεδα. Οι Γερμανοί σημείωσαν 5 τρίποντα συνεχόμενα στο τέλος της πρώτης περιόδου, με τον Τζέιλεν Σμιθ μάλιστα να νικά το χρονόμετρο με τρίποντο στο ταμπλό. Το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου λοιπόν ήταν 21-19. Περίπου το ίδιο σκηνικό εκτυλίχθηκε και στη δεύτερη περίοδο. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν καλή άμυνα στο «ζωγραφιστό» και είχαν καλά ποσοστά στα τρίποντά τους. Προς το τέλος του δεκαλέπτου οι Βάσκοι, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των φιλοξενούμενων και προηγήθηκαν στο (19') με τη μεγαλύτερη διαφορά τους το +13. Ο Ρόκας Γκεντράιτις ανέλαβε τον ρόλο του «εκτελεστή», καθώς σημείωσε εφτά πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα, με το σκορ στο 44-31, με τους Βερολινέζους να έχουν πρόβλημα στην επίθεσή τους και έπρεπε να βρούνε λύσεις.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στην επανάληψη κάνοντας καλά αυτά που έκαναν στα πρώτα δύο δεκάλεπτα. Δηλαδή καλή άμυνα και στην επίθεση, κυκλοφορία της μπάλας και σωστές επιλογές. Παρόλα αυτά γκρέμισαν ότι έχτιζαν για σχεδόν (28'). Η Άλμπα με αντεπίθεση διαρκείας στα τελευταία δύο λεπτά της τρίτης περιόδου μείωσαν στο καλάθι με ένα σερί 12-0 πριν ο Στίβεν Ίνοχ γράψει το 64-60 που ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου. Δεν πανικοβλήθηκε παρόλα αυτά η Μπασκόνια στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Νέβεν Σπάχια έδειξε χαρακτήρα, έβγαλε και πάλι διάθεση στην άμυνα, ενώ επιθετικά οι Μπάλντουιν και Γκεντράιτις έκαναν τη δουλειά τους. Κάπως έτσι έφτασαν στη 10η νίκη τους για φέτος με το σκορ της τέταρτης περιόδου να είναι 21-8!!!

 

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ: Λουκ Σίκμα. Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν ήταν ο γνωστός παίκτης που θα προσφέρει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού για την ομάδα του. Έμεινε στους 2 πόντους (δεν ευστόχησε σε ούτε ένα σουτ εντός πεδιάς) είχε μόλις 3 ασίστ με 4 λάθη. Σίγουρα μια εμφάνιση που θα θέλει να ξεχάσει γρήγορα ο άσος της Άλμπα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Γενικά η Μπασκόνια ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλους του τομείς. Το νούμερο που ξεχώρισε ήταν οι 24 τελικές πάσες. Δείγμα του πόσο αρμονικά κινούνταν η επίθεσή τους. Παράλληλα έκαναν «θραύση» στα δίποντα (20/36) με ποσοστό 56%. Με αυτά τα νούμερα στην άμυνα τους οι φιλοξενούμενοι ήταν δύσκολο να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

 

 

 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ