19.8 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 76-81: «Ερυθρόλευκο» διπλό τίτλου (pics)

Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε στο κλειστό της Λεωφόρου επί του Παναθηναϊκού με 81-76, σε εξ αναβολής ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών κι έκανε βήμα τίτλου.

Οι «ερυθρόλευκες» παρέμειναν αήττητες με ρεκόρ πλέον 13 νίκες σε ισάριθμους αγώνες κι άφησαν πίσω τους τις «πράσινες» που υπέστησαν τη δεύτερη φετινή τους ήττα. Πλέον οι δυο τους εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συναντηθούν στους τελικούς, με τον Ολυμπιακό να ξεκινάει από πλεονεκτική θέση με 2-0 -καθώς μεταφέρονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου- και η πρωταθλήτρια ομάδα θα αναδειχθεί στις τέσσερις νίκες. Παράλληλα η ομάδα του Πειραιά θα έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Το παιχνίδι φάνηκε ότι θα ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημά του. Οι δύο ομάδες ναι μεν έπαιζαν σε γρήγορο ρυθμό αλλά ήταν τραγικά άστοχες ακόμα και σε εύκολα λέι απ. Στο 10' ο φωτεινός πίνακας του κλειστού «Παύλος Γιαννακόπουλος» έγραφε 17-15 κι έμοιαζε δύσκολο να «ανοίξει» το σκορ υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς.

Η δεύτερη περίοδος έμοιαζε αρκετά με το χρονικό διάστημα που είχε προηγηθεί, με τα λάθη εκατέρωθεν να μην σταματούν. Οι «πράσινες» διασφάλισαν προς το φινάλε μία διαφορά πέντε πόντων (31-26, 33-28) και τελικά με τέτοια πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, χάρη σε τρίποντο της Φιτζέραλντ λίγο πριν την εκπνοή, με το οποίο διαμορφώθηκε το 36-31 του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους φάνηκε ότι οι πρωταθλήτριες Ελλάδας θα ξέφευγαν και πλησίασαν τη διαφορά στους δέκα πόντους σε δύο περιπτώσεις (40-31, 44-36). Ωστόσο οι «ερυθρόλευκες» έβγαλαν χαρακτήρα και με πολλές λύσεις από τη Σταμάτη και τη Νικολοπούλου ισοφάρισαν 52-52 στο 29'. Η τελευταία με τρίποντο έδωσε προβάδισμα (54-56) στον Ολυμπιακό, όμως μία τρίποντη «βόμβα» της Χατζηνικολάου διαμόρφωσε το 57-56 που ήταν το σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο.

Το μομέντουμ ήταν πια στην πλευρά των φιλοξενούμενων που με τρίποντο της Σπυριδοπούλου ξέφυγαν και με διαφορά έξι πόντων (61-67) στο 35' κι έδειχναν να έχουν πια τον πρώτο λόγο. Πράγματι πλέον οι παίκτριες του Μάρτινς Ζίμπαρτς έπρεπε απλώς να διατηρήσουν το καθαρό μυαλό για να επικρατήσουν. Το έκαναν και πήραν τη μεγάλη νίκη με 81-76.

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ: Η Εβίνα Σταμάτη ήταν εκείνη που βγήκε μπροστά και οδήγησε τον Ολυμπιακό στο σπουδαίο διπλό. Η πολύπειρη γκαρντ/φόργουορντ βρέθηκε σε πολύ καλό απόγευμα και σταμάτησε στους 20 πόντους. Σπουδαία και η Αγγελική Νικολοπούλου με 16 πόντους. Από την πλευρά των ηττημένων, η Φιτζέραλντ ξεχώρισε με 20 πόντους αλλά δεν ήταν αρκετοί για να σώσουν την ομάδα της από την ήττα. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι «ερυθρόλευκες» κυριάρχησαν απόλυτα σε τομείς όπως τα ριμπάουντ και οι ασίστ. Με αυτόν τον τρόπο κάλυψαν τα λάθη που ήταν περισσότερα. Παράλληλα οι νικήτριες ήταν πιο εύστοχες σε δίποντα και τρίποντα, παίρνοντας μία πολύτιμη νίκη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ