26.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Αταμάν: Διαφωνεί με την Έφες για τη βαθμολογία και το δήλωσε!

Οι ομάδες της Ευρωλίγκας ψήφισαν για τη διαμόρφωση της βαθμολογίας της διοργάνωσης και κατέληξαν στην απόφαση να αφαιρεθούν οι αγώνες με τις ρώσικες ομάδες. Κάτι που δεν ευνοεί την Φενέρμπαχτσε. Η Αναντόλου Έφες ήταν από αυτές που ψήφισαν υπέρ. Ο προπονητής της ομάδας όμως, Εργκίν Αταμάν διαφωνεί ριζικά και το εξέφρασε μάλιστα μιλώντας στην ιστοσελίδα της Έφες!
"Η απόφαση φέρνει σε μειονεκτική θέση έξι ομάδες μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Φενέρμπαχτσε", τόνισε ο Αταμάν και πρόσθεσε: "Είμαι άνθρωπος του αθλητισμού και δηλώνω πως διαφωνώ με τον τρόπο που έγινε η ψηφοφορία και πως το αποτέλεσμά της δεν ευνοεί την Φενέρμπαχτσε. Είναι σημαντικό στον αθλητισμό να προστατεύουμε να δικαιώματα της ομάδας που εκπροσωπούμε. Σκοπός είναι να παίρνουμε νίκες στο παρκέ. Προσπαθώ σε όποια ομάδα κι αν βρίσκομαι να εκπροσωπώ και τη φήμη του τούρκικου λαού. Δείχνω την τούρκικη ταυτότητά μου στις ομάδες που έχω κοουτσάρει εκτός της χώρας μου.
Κατακτώντας τίτλους με ομάδες της Τουρκίας ένιωθα την ανάγκη πάντα να σηκώσω ψηλά την τούρκικη σημαία με υπερηφάνεια. Ήμουν εκείνος πάντα που έκανε την περισσότερη φασαρία όταν ένιωθα πως αδικούνται οι ομάδες της χώρας μου. Δεν διστάζω να ασκώ κριτική όταν και όπου χρειάζεται. Η επιθυμία λοιπόν είναι να βρεθούν στο παρκέ στο Final 4 της Ευρωλίγκας δύο ομάδες από την Τουρκία βάσει των αποτελεσμάτων όλων των αγώνων που έδωσαν στο παρκέ".
Κλείνοντας τη συνέντευξή του ο Αταμάν αναφέρθηκε και στον πόλεμο στην Ουκρανία: "Εύχομαι ο πόνος που νιώθει ο Ουκρανικός λαός που υποφέρει να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Τους σέβομαι απόλυτα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ