24.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρεάλ M.-Μπαρτσελόνα 68-86 : Την «συνέτριψε» στo classico (pics,vids)

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε την αναμέτρηση με ένα σερί 2-24 και έκτοτε δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Οι Καταλανοί δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα,έφτασαν τη διαφορά έως και το +26, κερδίζοντας εν τέλη εύκολα τη Ρεάλ Μαδρίτης με 68-86 στο Wiznik Center. Χαρακτηριστικό της άνετης επικράτησης είναι ότι οι γηπεδούχοι ευστόχησαν στο πρώτο τρίποντο στο (22') ενώ ολοκλήρωσαν τον αγώνα με μόλις 2!!! Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς, ενώ πρωταγωνιστής ήταν ο Νίκο Λαπροβίτολα. Ο Αργεντινός γκαρντ σημείωσε 12 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 20 πόντους,7 ριμπάουντ και 2 τελικές πάσες. Άξιος συμπαραστάτης ο Ντάντε Έξαμ που είχε 13 πόντους και πολύ καλή άμυνα. Στην αντίπερα όχθη ο μόνος που διασώθηκε από το «ναυάγιο» ήταν ο Ουάλτερ Ταβάρες με 25 πόντους και 6 ριμπάουντ. Πλέον οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν τη Ρεάλ στη πρώτη θέση της κατάταξης, καθώς και οι δύο ομάδες έχουν 20-5 ρεκόρ. 

 

Εξωπραγματικό ξεκίνημα για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Οι Καταλανοί με οδηγό τον Νίκο Λαπροβίτολα ( 12 πόντους) πραγματοποίησαν ένα σερί 2-24 με το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Οι Μαδριλένοι πραγματικά δεν κατάλαβαμ τι τους χτύπησε. ήταν νευρικοί στην επίθεση και έχαναν αρκετά σουτ. Σούταραν με μόλις 19% γεγονός που επιεβαιώνει και το σκορ της πρώτης περιόδου που ήταν 8-28. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ρίξουν τη διαφορά. Βρήκαν κάποιες λύσεις επιθετικά με την παρουσία του Ταβάρες κάτω από το καλάθι. Παρόλα αυτά η Μπαρτσελόνα είχε βρει ρυθμό στην επίθεση και δεν είχε σκοπό να σταματήσει. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις μέσω του Κάιλ Κούριτς που είχε 6 πόντους στο δεκάλεπτο,σούταραν με εκπληκτικά ποσοστά (61% εντός πεδιάς) και συντήρησαν τη διαφορά των 21 πόντων. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με το σκορ να είναι 31-52 και τη Ρεάλ να έχει ένα βουνό να ανέβει στο δεύτερο ημίχρονο. Με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τους Ταβάρες και Αλμπάλδε, η Ρεάλ προσπαθούσε να ρίξει τη διαφο΄ρα κοντά στους δέκα πόντους. Όμως κυρίως η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ των 16-22 πόντων, καθώς η Μπαρτσελόνα βρήκε λύσεις μέσω των Μπράντον Ντέιβις και Ντάντε Έξουμ. ΗΡεάλ είχε 1/12 μέχρι εκείνο το σημείο αλλά βαζοντας τη μπάλα στο ποστ κέρδισε αρκετές βολές τις οποίες αξιοποίησε στο έπακρο. Το τέλος της τρίτης βρήκε τους φιλοξενούμενους στο +16 και το σκορ 55-71. Στην τελευταία περίοδο οι δύο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη. Η Ρεάλ με αντιαθλητικό του Ντέϊβις κατάφερε να μειώσει στους 13 πόντους αλλά έως εκεί. Η Μπαρτσελόνα σοβαρεύτηκε και πήρε το Ισπανικό ντέρμπι πιάνοντας την αιώνια εχθρό της στην κορυφή της κατάταξης.

ΑΘΟΡΥΒΟΣ: Ντάντε Έξαμ. Για ακόμη μία αναμέτρηση ο Αυστραλός γκαρντ δείχνει πόσο έχει καταλάβει το ρόλο του στη Βαρκελώνη. Σημείωσε 13 πόντους, 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα και 19 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης pir. Ένας ευχάριστος πονοκέφαλος για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που λογικά δύσκολα θα τον αφήσει να φύγει, διότι το συμβόλαιο του δεν είναι μέχρι το τέλος της σεζόν.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Αναμφίβολα το 24-2 σερί που πραγματοποίησαν οι Καταλανοί στα πρώτα (8') της αναμέτρησης. Επίσης οι Μαδριλένοι τελείωσαν το παιχνίδι με 2/22 τρίποντα μόλις 9%!!! Ενώ τέλος, οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν και στον τομέα της οργάνωσης με 21 τελικές πάσες έναντι 13 των αντιπάλων τους.

 

 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ