24.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

EuroLeague: «Σίφουνας» η Φενέρ, επαγγελματική νίκη για την Αρμάνι (vids)

Δείτε τι συνέβη στους δύο εξ αναβολής αγώνες της Ευρωλίγκας που διεξήχθησαν την Τρίτη (8/2).

Στην Κωνσταντινούπολη η Φενέρμπαχτσε και η Ρεάλ Μαδρίτης θα έδιναν ντέρμπι στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, καθώς οι γηπεδούχοι επιβεβαίωσαν την αγωνιστική τους πρόοδο και με «όπλο» την εκπληκτική άμυνά τους επικράτησαν με 66-51.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η «Βασίλισσα» πέτυχε σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο μόλις 17 πόντους και ήταν πίσω με διψήφια διαφορά (27-17).

Ακόμα καλύτερο ήταν το τρίτο δεκάλεπτο για τους γηπεδούχους οι οποίοι στο 30' είχαν εξασφαλίσει διαφορά 18 πόντων (48-30). Οι Ίβηρες έκαναν την προσπάθεια για να επιστρέψουν αλλά το συγκρότημα του Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν είχε διάθεση για αστεία και η κόρνα της λήξης τη βρήκε να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη με 66-51.

Ο Πιέρια Χένρι ήταν ο άνθρωπος του αγώνα με μία «γεμάτη» εμφάνιση και 8 πόντους, 9 ασίστ και 7 ριμπάουντ. Από το «ναυάγιο» των ηττημένων διασώθηκε ο Ουόλτερ Ταβάρες με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Οι Τούρκοι πλέον έχουν ρεκόρ 12-10 και μπήκαν στην οκτάδα για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Στον αντίποδα η Ρεάλ παραμένει στην κορυφή παρά το γεγονός ότι υπέστη μόλις την τέταρτη ήττα της (20-4).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Ντέρμπι από το... πουθενά προέκυψε στο Κάουνας με τη Ζαλγκίρις να κοιτάζει στα μάτια την Αρμάνι Μιλάνο. Οι γηπεδούχοι για 39 λεπτά έμοιαζαν ικανοί να πραγματοποιήσουν μία τεράστια έκπληξη. Ωστόσο στο φινάλε οι Λομβαρδοί βρήκαν τις απαραίτητες λύσεις για να κερδίσουν με 74-70 και να κάνουν ακόμα ένα βήμα προς το πλεονέκτημα έδρα.

Το σύνολο του Ετόρε Μεσίνα με ρεκόρ 16-7 φιγουράρει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα κι αποτελεί το μεγάλο φαβορί για κόψει το νήμα πίσω από Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Από την άλλη οι πρωταθλητές Λιθουανίας παρέμειναν στις τρεις νίκες μετά από 22 αναμετρήσεις και είναι ουραγός.

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι βγήκε μπροστά και με 20 πόντους ήταν ο άνθρωπος του αγώνα, ενώ από την πλευρά των ηττημένων ξεχώρισε ο Λούκας Λεκαβίτσιους με 16 πόντους.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε την αναλυτική βαθμολογία ΕΔΩ.

Δείτε videos:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ