24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ερ. Αστέρας – Μονακό 80-91: Πρίγκιπας Μοτιεγιούνας οδηγεί στην πρόκριση(vids)

Ο Μονακό βρέθηκε πίσω με 20 πόντους στο 15' του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι αλλά έφερε τα πάνω κάτω. Το τελικό 80-91 ήταν η έκτη νίκη στους επτά τελευταίους αγώνες για την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς που έχει ρεκόρ 12-12 και πατάει όλο και πιο δυνατά στις θέσεις πρόκρισης, κάνοντας και τον Ολυμπιακό να μη νιώθει άνετα μαζί της. Οι Σέρβοι έκαναν έναν καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά ξεφούσκωσαν απότομα. Με ρεκόρ 8-14 δεν έχουν πια κάτι να κυνηγήσουν στη διοργάνωση πέρα από το γόητρο. 

Οι Σέρβοι εξαπέλυσαν κατά μέτωπον επίθεση στο πρώτο ημίχρονο και πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Με τρομερή πίεση στην άμυνα, αφοπλισμό του Τζέιμς και μεγάλη ευστοχία από πολλούς παίκτες, στο 8' ήταν στο +12, 28-16 και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 30-19. Το γκάζι έμεινε πατημένο απέναντι σε μια ανήμπορη να αντιδράσει Μονακό, στο 15' η διαφορά έφτασε τους 20 πόντους, 45-25 και από εκείνο το σημείο οι Μονεγάσκοι ανασυντάχτηκαν κάπως στην άμυνα και το μάζεψαν μέχρι το 52-42 του ημιχρόνου. 

Το σκηνικό άλλαξε άρδην στο δεύτερο ημίχρονο. Η Μονακό ήταν αυτή που πίεσε, οδήγησε τον Αστέρα σε συνεχόμενα λάθη στο τρίτο δεκάλεπτο, βρήκε εύκολα καλάθια και έφερε το ματς στα ίσια, με το 64-64 του 30ου λεπτού να της πιστώνεται. Οι γηπεδούχοι είχαν πλέον και μεγάλη φθορά από φάουλ,  αφού οι διαιτητές σφύριζαν πολύ τις επαφές πάνω στις οποίες είχε στηριχτεί το παιχνίδι του Αστέρα.

Δύο συνεχόμενα τρίποντα από Τζέιμς και Μοτιεγιούνας έφεραν τη Μονακό στο +5, 68-73 στο 34', το 73-84 στο 37'  φανέρωνε την ψυχολογία νίκης της Μονακό και αιφνιδιασμού στα όρια της... παράδοσης των Σέρβων.

ΑΝΙΚΗΤΟΣ: Ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ανατροπής και της νίκης της Μονακό. Του έδωσαν τη μπάλα βλέποντας τον Τζέιμς να έχει... μισή ομάδα πάνω του και αυτός άρχισε να τη βάζει με κάθε τρόπο, από παντού, αφού δεν μπόρεσε κανένας αντίπαλος να τον σταματήσει.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μονακό χρειάστηκε το τρίποντο για να ξεπεράσει το σκληρό παιχνίδι του Αστέρα και το είχε σε... περίσσευμα. Ο απολογισμός 12/20 είναι εντυπωσιακός και πολλά από τα εύστοχα ήταν σε καθοριστικά σημεία που άλλαξαν τη ροή του αγώνα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ