25.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Το «βάθος» έκανε τη διαφορά

Ο Δημήτρης Ρήγας γράφει για τη νέα εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού, αυτήν τη φορά από τη Μονακό.

Μία ομάδα όπως οι «πράσινοι» που έχουν μάθει να ζουν με τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν, θα έδειχναν στο συγκεκριμένο παιχνίδι με την πρωτάρα ομάδα του Πριγκιπάτου, αν πράγματι βελτιώνονται. Κι αυτό το τεστ στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία. Δεν είναι τόσο το αρνητικό αποτέλεσμα, αυτό δυστυχώς για τον -κάποτε κυρίαρχο στην Ευρώπη- Παναθηναϊκό έχει γίνει πια μία κακή συνήθεια. Είναι η εικόνα στην άμυνα και το πρόβλημα που δεν υπήρχε μόνο στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Από τον Μάικ Τζέιμς έχουν χάσει πολλές -αν όχι όλες- ομάδες της Ευρωλίγκας κάποια στιγμή. Το ζήτημα είναι τι προσπαθείς να κάνεις για να τον σταματήσεις. Και στο «τριφύλλι» έμοιαζαν σαν να μην έχουν ετοιμάσει τίποτα για τον πρώην παίκτη τους. Φυσικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά ο τρόπος αντιμετώπισής του ήταν ο χειρότερος δυνατός. Και στα δύο ημίχρονα έκανε ό,τι ήθελε χωρίς ποτέ να «χάσει το μυαλό του». Αν ο Αμερικανός δεν χάσει τον έλεγχο, τότε θα σε «σκοτώσει». Κι αυτό έκανε με ιδιαίτερη άνεση.

Αμυντικά ο βαθμός για τους πρωταθλητές Ελλάδας ήταν κάτω από τη βάση σχεδόν σε ολόκληρο το παιχνίδι. Εξαίρεση στην πραγματικότητα αποτέλεσε το τρίτο δεκάλεπτο, με τους Μονεγάσκους να χάνουν πολλές ευκαιρίες για εύκολα καλάθια στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η αμυντική συμπεριφορά αποτέλεσε «πισωγύρισμα» για τον Παναθηναϊκό και πλέον με τον Φλεβάρη να έχει μπει, δεν υπάρχει χρόνος για δικαιολογίες. Σίγουρα ο Ιωάννης Παπαπέτρου έλειψε πολύ, αλλά θα πρέπει στους «πράσινους» να μάθουν να ζουν χωρίς αυτόν μέχρι να είναι σε θέση να επιστρέψει κι αναλόγως την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται.

Το πιο ενοχλητικό για το «τριφύλλι» όμως ήταν το γεγονός ότι υστερούσε αισθητά σε «βάθος» και η ομάδα του Πριγκιπάτου είχε τόσες λύσεις που φαινόταν ότι και τρεις ημέρες να έπαιζαν οι συγκεκριμένοι δύο αντίπαλοι, το αποτέλεσμα δεν θα άλλαζε. Ακόμα ένα στοιχείο που προβληματίζει είναι η παρουσία του Άλφα Ντιαλό. Ενός παίκτη που είχε στα «χέρια» του ο Παναθηναϊκός αλλά αποφασίστηκε ότι δεν «χωρούσε» και με τη σεζόν να έχει μπει στο δεύτερο μισό της, ο Αμερικανός αποτελεί ιδανικό ρολίστα σε μία σαφώς ανώτερη ομάδα από τους πρωταθλητές, η οποία διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδο στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Όσο για την επόμενη δοκιμασία, η έλλειψη άγχους στο ταξίδι στην έδρα της Μπαρτσελόνα, ίσως βοηθήσει το σύνολο του κόουτς Πρίφτη να παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Το παν αυτή τη στιγμή άλλωστε για τον Παναθηναϊκό είναι να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όταν θα έρθει το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας σε κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες. Μέχρι τότε, τα αποτελέσματα στην Ευρώπη περνούν σε δεύτερη μοίρα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ