24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπάγερν-Άλμπα 62-56: Ο Λούτσιτς έκρινε τον γερμανικό «εμφύλιο» (pics,vids)

Με αντεπίθεση στο τέταρτο δεκάλεπτο και μεγάλο πρωταγωνιστή τον ηγέτη της, Βλάντιμιρ Λούτσιτς, η Μπάγερν επικράτησε με 62-56 της Άλμπα στο Μόναχο. Ο Σέρβος φόργουορντ (19 πόντους) με τρίποντο και φάουλ στα (41") πριν το τέλος έδωσε αέρα 7 πόντων στους «Βαυαρούς» και ουσιαστικά οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Γενικά η αναμέτρηση είχε δύο πρόσωπα, καθώς στο πρώτο ημίχρονο δεν παίχτηκε καλό μπάσκετ με 50 πόντους στο σύνολο, όμως στην επανάληψη το θέαμα βελτιώθηκε. Οι Βερολινέζοι στα μέσα της τρίτης περιόδου,πήραν ένα προβάδισμα 12 πόντων το οποίο δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν. Πέρα από τον Λούτσιτς, ο Κόρεϊ Ουόλντεν πρόσθεσε 9 πόντους με 4 τελικές πάσες, ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Σμιθ και Λο που είχαν από 13 πόντους. Οι γηπεδούχοι πλέον έφτασαν τις 11 νίκες πέρασαν προσωρινά την Εφές στην 8η θέση, ενώ η Άλμπα παρέμεινε στην 16η θέση και το 6-15.

Δύο ομάδες που αρέσκονται στο γρήγορο μπάσκετ και τον ρυθμό που δίνουν στα παιχνίδια τους, με την Άλμπα να το παρακάνει,καθώς μέτρησε 8 λάθη μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο! Η Μπάγερν δεν εκμεταλλεύτηκε την απροσεξία της αντιπάλου της όμως, ήταν αρκετά άστοχη στην επίθεση, με την πρώτη περίοδο να λήγει με σκορ 16-16. Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν παίχτηκε καθόλου καλό μπάσκετ με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά άστοχες. Οι γηπεδούχοι πήρανε στο (13') ένα μικρό προβάδισμα πέντε πόντων. Το ημίχρονο έληξε με το χαμηλό 26-24, σκορ που δικαιολογεί απόλυτα την επιθετική εικόνα των ομάδων ειδικά στη δεύτερη περίοδο. Η Άλμπα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονομε ένα σερί 14-1 και βρέθηκε στο (25') μπροστά στο σκορ με 27-38. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο προβάδισμα γενικά στην αναμέτρηση έως εκείνο το σημείο. Οι «Βαυαροί» ροκάνισαν σιγά σιγά τη διαφορά, με τον ηγέτη τους Βλάντιμιρ Λούτσιτς να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τις δύο ομάδες να παίζουν καλύτερο μπάσκετ μετά την ανάπαυλα και το σκορ να είναι 41-44 υπέρ των φιλοξενούμενων. Όλα έδειχναν λοιπόν ότι θα κριθούν στην τελευταία περίοδο, όπως και έγινε. Η Μπάγερν με δύο συνεχόμενα καλάθια του Ουάιλερ Μπαμπ πέρασε μπροστά με 47-44. Έπειτα οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, με τον Λούτσιτς να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του,με τρίποντο και φάουλ 41" πριν τη λήξη να σκοτώνει τις ελπίδες ν΄κης για τους φιλοξενούμενους. 

Ο ΗΓΕΤΗΣ: Βλαντιμιρ Λούτσιτς. Ο Σέρβος φόργουορντ ήταν από τους λίγους που έμειναν και φέτος στην Μπάγερν. Έχει αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη και σε μία τόσο κλειστή αναμέτρηση έδειξε, για ακόμη μία φορά, ότι μπορεί να οδηγήσει και φέτος τους «Βαυαρούς» στα πλεϊοφς.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Μία αναμέτρηση με χαμηλό σκορ, με τις δύο ομάδες να δείχνουν αρκετά κουρασμένες και να κάνουν συνολικά 34 λάθη. Παράλληλα, σε ένα τόσο κλειστό παιχνίδι, η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά και σίγουρα οι 4 παραπάνω επιθέσεις που πήραν οι γηπεδούχοι, αλλά και το 49% στα δίποντα (18/37) έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

 

 

 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ