25.6 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Πέθανε ο Αγις Κυνηγόπουλος

Μια εμβληματική μορφή του ελληνικού αθλητισμού, μα κυρίως του μπάσκετ στο οποίο πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες τα χρόνια που μπήκαν οι βάσεις για την ευρεία διάδοσή του, ο Αγις Κυνηγόπουλος, πέθανε σήμερα σε ηλικία 89 ετών.

Το μπάσκετ στο οποίο αφιέρωσε πολλά χρόνια από τη ζωή του το υπηρέτησε από πολλές θέσεις, όπως προπονητή, διαιτητή αλλά και παράγοντα. Διετέλεσε για πολλά χρόνια αρχηγός των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ, ενώ ίδρυσε την Ενωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, της οποίας και προέδρευε επί μία δεκαετία (1975-1985). Περίπου το ίδιο διάστημα ήταν επίσης αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (1980-1985). Υπό την ηγεσία του η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε και καθιερώθηκε ως κυρίαρχη στην ελληνική καλαθοσφαίριση. Συνέγραψε, μάλιστα, το βιβλίο «Η Ιστορία του Αθλητισμού της Θεσσαλονίκης», για το οποίο τιμήθηκε από την Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας. 

Είχε ουσιαστική συμβολή στη διεκπεραίωση γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτήθηκαν όταν είχε πρωτοέρθει στην Ελλάδα ο Νίκος Γκάλης, ενώ είχε και πολυσχιδή ενασχόληση με τα κοινά. Τόσο σε επαγγελματικούς τομείς, όσο και στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Επαγγελματικά με βασική ενασχόληση αυτή του συμβούλου Επικοινωνίας, διετέλεσε για χρόνια αθλητικός συντάκτης σε πλήθος μέσων της Βόρειας Ελλάδας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ