24 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Ζάλγκιρις – Φενερμπαχτσέ 86-75: Φόρα και κατηφόρα (vid)

Η Ζάλγκιρις άργησε να χαμογελάσει στη φετινή Ευρωλίγκα, αλλά αφού το έκανε για πρώτη φορά κόντρα στον Παναθηναϊκό φαίνεται να της... άρεσε. Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς ήρθε απόψε άνετα και δίκαια με το 86-75 επί της Φενερμπαχτσέ που συνεχίζει να παραπαίει και να γίνεται έρμαιο στις διαθέσεις των αντιπάλων της. Στο 2-9 πλέον οι Λιθουανοί που έχουν παλμό, στο 3-8 οι Τούρκοι που γνώρισαν σήμερα την έκτη ήττα τους στα επτά τελευταία παιχνίδια. 

Η Φενέρ έδειξε φουριόζα στα πρώτα έξι λεπτά, όταν και καθοδηγούμενη από τον Ντε Κολό προηγήθηκε με 11-18. Η Ζάλγκιρις όμως είχε αυτοπεποίθηση, βελτίωσε την άμυνά της, πήγε σε σωστές επιθέσεις, κυριάρχησε τα ριμπάουντ και έτσι μείωσε στο 16-18 του δεκαλέπτου και ελέγχοντας απόλυτα το δεύτερο δεκάλεπτο πήγε στο ημίχρονο με το υπέρ της 38-29

Η Ζάλγκιρις άρχισε το δεύτερο ημίχρονο πηγαίνοντας σε διψήφιες διαφορές, μέχρι που η Φενέρ θυμήθηκε να παίξει άμυνα. Εκλεισε χώρους, έστειλες του Λιθουανούς σε δύσκολα τρίποντα, είδε τον Βέσελι να ανεβαίνει δραστικά στην επίθεση και το 64-59 του 30ου λεπτού έδινε ενδιαφέρον. Η Ζάλγκιρις το έσβησε γρήγορα. Ανέβασε απότομα στροφές, απογοήτευσε εύκολα έναν παραδομένο αντίπαλο και τελικά όχι μόνο νίκησε, αλλά το έκανε και με χαρακτηριστική άνεση.

ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕ: Η Φενέρ επιχείρησε να... ανασάνει στην τρίτη περίοδο, αλλά ο Εντγκάρας Ουλάνοβας δεν διαπραγματευόταν τη δεύτερη σερί νίκη της ομάδας του. Ο στόχος του φέτος είναι να ηγηθεί και έστω και αργά, αρχίζει να το πράττει.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ηταν εμφανής η υπερποπλία των γηπεδούχων στις εναέριες μονομαχίες και αποτυπώθηκε στον απολογισμό 26-17 των ριμπάουντ. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ