27.5 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Η «εβδομάδα χαρακτήρα» του Ολυμπιακού είναι πολύτιμο εφόδιο (vid)

Το αυταπόδεικτο, «χειροπιαστό» όφελος του Ολυμπιακού από τη διπλή εβδομάδα της Ευρωλίγκας που ολοκλήρωσε, ήταν οι δύο νίκες. Υπήρξαν όμως κι άλλα που είναι πολύ πιθανό ο Γιώργος Μπαρτζώκας να τα έχει τοποθετήσει πολύ ψηλότερα στη λίστα με τα κέρδη που κάπου θα έχει στο συρτάρι του, όπως φυσικά και αυτή με τη ζημιές αφού όλα στο πρόγραμμα είναι σε μια τόσο μεγάλη και απαιτητική σεζόν.

Το ότι ο Ολυμπιακός ξεπέρασε με επιτυχία δύο πολύ ζόρικες όπως εξελίχθηκαν καταστάσεις, δίνει χωρίς δεύτερη σκέψη τον χαρακτηρισμό της «εβδομάδας χαρακτήρα» σε αυτή που πέρασε. Ηταν μάλιστα και διαφορετικές οι καταστάσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί, άρα το πακέτο έγινε το πιο πλήρες κερδών που θα μπορούσε. Με την Αλμπα κλήθηκε να αντιδράσει ψύχραιμα και να συντηρηθεί σε μια αντεπίθεση του αντιπάλου. Με τη Φενέρ η αντεπίθεση του αντιπάλου τον έφερε πίσω στο σκορ από μεγάλη υπέρ του διαφορά και εκεί πλέον κλήθηκε να γυρίσει το ματς βγαίνοντας από ένα «σοκ» που του προέκυψε μέσα στην εξέλιξη αυτού του ματς. Τα κατάφερε και στις δύο περιπτώσεις και αυτά είναι βιώματα που δεν ξεχνιούνται εύκολα.

Ο Ολυμπιακός θα βρεθεί μπροστά σε πλήθος άλλων δύσκολων καταστάσεων στη συνέχεια της διοργάνωσης. Πάντα σε τέτοιες καταστάσεις είναι ανθρώπινο αντανακλαστικό να γυρίζει το μυαλό σε προηγούμενες παρόμοιες και την εξέλιξή τους. Ακόμα και σε τέτοιο επίπεδο επαγγελματιών που έχουν εξασκηθεί και στο να γυρίζουν τον διακόπτη με τη λήξη κάθε αγώνα. Και όταν το μυαλό κάνοντας «φλας» προς τα πίσω θυμηθεί ότι συνήθως τα έχουμε καταφέρει, θα έχει περισσότερες πιθανότητες να επαναληφθεί κάτι τέτοιο.

Ο Ολυμπιακός με αυτά τα δύο παιχνίδια εκτός από τη σιγουριά και τα πατήματά του, έφτιαξε πολύ και τον κόσμο του. Το ΣΕΦ εδραιώνεται ως μια πανίσχυρη έδρα με το απόλυτο νικών εκεί και ο κόσμος όλο και αυξάνεται, που εξ αρχής ήταν πολύς φέτος. Αυξάνεται και γουστάρει και συμμετέχει και συνολικά φτιάχνεται μια ατμόσφαιρα υγείας και προοπτικής.

Είναι βέβαιο ότι ο Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του έχουν κρατήσει  και πολλά όχι τόσο ευχάριστα από αυτή την εβδομάδα. Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός είχε τα κενά του, είχε τις ελλείψεις του, είχε την εδραίωση της πεποίθησης ότι στους ψηλούς κάτι χρειάζεται να αναθεωρηθεί αφού οι ισορροπίες είναι εύθραυστες. Αλλιώς όμως τα δουλεύεις αυτά μέσα από νίκες και μάλιστα νίκες μέσα από ζόρια κι αλλιώς όταν αυτά τα «τρωτά» σου έχουν στοιχίσει και αποτελέσματα.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ