20.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άλλο ήττα, άλλο διασυρμός

Ο Δημήτρης Ρήγας γράφει στο Basketa.gr για τη «βαριά» ήττα του Παναθηναϊκού από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Κανείς... λογικός άνθρωπος δεν είχε απαίτηση από τους πρωταθλητές Ελλάδας να πάνε και να νικήσουν τη «Βασίλισσα» μέσα στο σπίτι της. Αυτό είναι όμως εντελώς άλλο πράγμα από την άνευ όρων παράδοση στο... τρίλεπτο, δίχως να ανησυχήσει ποτέ πραγματικά η ομάδα του Πάμπλο Λάσο. Η αποτυχία του «τριφυλλιού» στο χθεσινό (15/10) παιχνίδι δεν ήταν η ήττα. Ήταν ο διασυρμός και το γεγονός ότι δεν κατάφερε να παρουσιαστεί σκληρό και ανταγωνιστικό όπως στοχεύει ο Δημήτρης Πρίφτης.

Με ριζικές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό και απειρία αρκετών παικτών σε αυτό το επίπεδο, μία τέτοια ηχηρή «σφαλιάρα» μπορεί να αποτελέσει μάθημα. Φυσικά αυτό θα φανεί στο επόμενο crash test των «πράσινων» που δεν αργεί ιδιαίτερα. Την προσεχή Πέμπτη (21/10) θα δοκιμαστούν στην έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ η οποία διαθέτει θερμό κοινό, όμως μία ομάδα που δεν τρομάζει σε καμία περίπτωση.

Το σίγουρο είναι ότι όλα όσα έκανε ο Παναθηναϊκός στο παρκέ του «Wizink Center», απαγορεύεται να τα κάνει ξανά. Σίγουρα δεν υπάρχει σύγκριση με τη Ρεάλ, όμως είναι διαφορετικό πράγμα να προσπαθείς και να εξαντλείς τα περιθώριά σου κι εντελώς διαφορετικό να παραδίνεσαι και να μην αναγκάζεις να ιδρώσουν έστω και λίγο οι αντίπαλοι. Είναι διαφορετικό να χάνεις τα ριμπάουντ πανεύκολα και διαφορετικό να ματώνεις. Είναι διαφορετικό να παίζεις χωρίς συγκέντρωση και να υποπίπτεις σε οκτώ περισσότερα λάθη σε σχέση με τις ασίστ και διαφορετικό να προσέχεις σε κάθε σου κίνηση.

Και το χειρότερο απ' όλα είναι ότι σε κάθε προσπάθεια που έκανε η ελληνική ομάδα να πλησιάσει, οι ίδιοι οι παίκτες της έκαναν «φτηνά» λάθη κι επέτρεπαν στους Μαδριλένους να μεγαλώσουν ξανά τη διαφορά. Στην πραγματικότητα αυτό ήταν ένα παιχνίδι που δεν αντέχει σε περισσότερη κριτική. Δεν ήταν μέσα στις δυνατότητες του τωρινού «τριφυλλιού» να το «χτυπήσει». Όμως θα μπορούσε να το παλέψει παραπάνω, έχοντας και μία μέρα παραπάνω ξεκούραση από τη Ρεάλ.

Δεν χρειάζονται πολλά περισσότερα για τους «πράσινους» που θα επιστρέψουν στη βάση τους και θα έχουν πλέον μαζί τους και το νεοφερμένο Γιόγκι Φερέλ. Ο Αμερικανός μπορεί να προσφέρει βοήθειες αλλά δεν αρκεί μόνος του να αλλάξει τη μοίρα του Παναθηναϊκού. Σίγουρα όμως μπορεί να βοηθήσει την περιφέρεια και όχι μόνο... Μέχρι τότε βέβαια υπάρχει ο εντός έδρας αγώνας με τον Ιωνικό Νικαίας για την Basket League στο ΟΑΚΑ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ