21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός σαν πολεμική μηχανή (vids)

Ενα ενδιαφέρον δίλημμα για τον φετινό Ολυμπιακό με όσα μας δείχνει μέχρι τώρα είναι το σε ποια πλευρά του γηπέδου είναι περισσότερο ολοκληρωτικός. Πίσω που προκαλεί ασφυξία στους αντιπάλους όσο ταλαντούχοι κι αν είναι επιθετικά, ή μπροστά που του 'χει γίνει ευχάριστη συνήθεια να μην... σκάει καν τη μπάλα πριν την αφήσει στον αντίπαλο καλάθι.


Η χρονική ροή των πραγμάτων λέει ότι όλα ξεκινάνε από την άμυνα για να πιάσει απροετοίμαστο τον αντίπαλο και να βγάλει τις γρήγορες επιθέσεις του. Είναι λίγο άδικη όμως η χρονική σειρά για την επίθεση που και σε συντονισμένες καταστάσεις εντυπωσιάζει με την ακρίβειά της.


Το παιχνίδι με την ελλιπή Ζάλγκιρις θεωρητικά ήταν το πιο απλό από τα τέσσερα που έχουν δώσει μέχρι τώρα οι «ερυθρόλευκοι». Εδειξε και μέσα από αυτό πράγματα. Του άρχισε όσο πιο στραβά γινόταν σε όλα. Η ηρεμία με την οποία έκανε τη μετάβασή του στα σωστά πράγματα ήταν παροιμιώδης. Και ο.. θυμός που έβγαλε, τρομακτικός για τους Λιθουανούς που έχασαν τη μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο.

Το ότι ο Ολυμπιακός ήταν αρμονικά δομημένος στο φετινό του ρόστερ, με γεμάτες όλες τις θέσεις και απόθεμα λύσεων ήταν γενική εκτίμηση από όταν αυτό ολοκληρώθηκε. Το ότι αυτό το ρόστερ ταίριαξε στην πράξη, εδραιώνεται ως εκτίμηση όσο περνάνε τα αγωνιστικά λεπτά και αυξάνονται τα δείγματα.


Ο Ολυμπιακός θυμίζει σε μεγάλα διαστήματα πολεμική μηχανή. Στοχευμένος, προσηλωμένος, ατρόμητος, αποφασισμένος να φέρει σε πέρας την αποστολή. Κι αν χάσει μια μάχη, σηκώνεται... ξεσκονίζεται, προχωράει παρακάτω με στόχο να κερδίσει τον πόλεμο. Την ακριβή μετάφραση αυτού, τι θα είναι κερδισμένος πόλεμος φέτος σε σχέση με το αποτέλεσμα, ίσως και οι ίδιοι να μην το έχουν προσδιορίσει με σαφήνεια. Το ότι τόσο νωρίς όμως έχει κερδίσει τον κόσμο του, τον έχει πείσει ότι μόνο μπροστά και καλύτερα υπάρχει στη συνέχεια και τον έχει κάνει να... βάλει στην ατζέντα του τα παιχνίδια, είναι μια πρόωρη μεγάλη κατάκτηση.

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ