24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Κέντρικ Πέρι: Ένας «δαίμονας» που… δεν του φαίνεται! (vids)

Ο Κέντρικ Πέρι βρίσκεται στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό και πλέον καλείται να αποδείξει την αξία του στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα αποτελέσει τη δέκατη ομάδα του σε επτά χρόνια επαγγελματικής καριέρας. Παράλληλα όμως αποτελεί και τη μεγαλύτερη πρόκληση κι ευκαιρία που του παρουσιάζεται για να αλλάξει επίπεδο και να καθιερωθεί σε αυτό της EuroLeague.

Εύκολο; Σίγουρα όχι τόσο, αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν τα έχει βάλει ποτέ σε σταθερή βάση με τους πιο δύσκολους αντιπάλους. Στις ομάδες που έπαιξε κοντραριζόταν με μεγάλες αντιπάλους, όμως αυτό συνέβαινε πιο συχνά στο πλαίσιο της εγχώριας λίγκας και λιγότερο σε διεθνές επίπεδο.

https://www.youtube.com/watch?v=_JEYTtWdTP0&t=163s

Ο Δημήτρης Πρίφτης τον πιστεύει πολύ και τον εμπιστεύεται για μία κομβική θέση στην περιφέρεια. Όσο μάλιστα οι «πράσινοι» δεν προσθέτουν ακόμα κάποιον πόιντ γκαρντ τόσο μεγαλύτερο είναι το «βάρος» που θα πέσει στους ώμους του και για το οποίο καλείται να ανταποκριθεί, την ώρα που ο Τι Τζέι Μπρέι έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του.

Θυμίζει αλλά δεν είναι Μάικ Τζέιμς

Βλέπει τον κόσμο από τα 1,85μ. και όταν τον βλέπει κάποιος δυσκολεύεται να αντιληφθεί πόσο αλτικός είναι. Για την ακρίβεια μοιάζει πολύ το στιλ του μ' εκείνο του Μάικ Τζέιμς.

Αμφότεροι χωρίς να είναι ψηλά γκαρντ, έχουν τέτοια αθλητικότητα που δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου το μπόι που τους λείπει. Το μειονέκτημα του Πέρι είναι στην άμυνα στο ποστ, εκεί όπου ψηλότεροι αντίπαλοι μπορούν να τον κερδίσουν.

Ωστόσο πιέζει αρκετά την μπάλα και στην επίθεση δημιουργεί κυρίως για τον εαυτό του μέσω προσωπικών φάσεων. Όταν περάσει όμως τον αμυντικό δεν φοβάται να σηκωθεί και να καρφώσει με μανία στο καλάθι!

Όσον αφορά το μακρινό σουτ συνήθως προτιμάει να εκτελεί μετά από ντρίμπλα και σπανίως θα πάρει εκείνος την πάσα και θα εκτελέσει.

Παίζοντας μπάσκετ... παντού

Η πορεία του μοιάζει μέχρι τώρα σαν παραμύθι ενός πολυταξιδεμένου. Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Φλόριντα, αρχικά τελείωσε το Λύκειο στο Ορλάντο με αρκετές διακρίσεις. 

Το 2010 πήρε υποτροφία για το κολέγιο Γιάνγκσταουν Στέιτ στο Οχάιο. Εκεί έμεινε τέσσερα χρόνια και στα 22 του δοκίμασε την τύχη του στο ντραφτ.

Καμία ομάδα δεν τον επέλεξε και μετά από τη συμμετοχή του στο Summer League του 2014 με τους Ορλάντο Μάτζικ, κατάλαβε ότι έπρεπε να ξεκινήσει η περιπλάνησή του στον κόσμο του επαγγελματικού μπάσκετ μακριά από τις ΗΠΑ.

Η πρώτη του εμπειρία ήταν στην Αυστραλία και τους Σίδνεϊ Κινγκς. Ακολούθησε το... στοίχημα στην G-League και τους Αϊόβα Ένερτζι, προσπάθεια που δεν στέφθηκε με επιτυχία.

https://www.youtube.com/watch?v=b9jDSMDJn24

Το καλοκαίρι του 2015 μετακόμισε για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Ο πρώτος του σταθμός ήταν η Ουγγαρία και η Κόρμεντ. Ακολούθησε η Κάρπος Σόκολι στα Σκόπια, πριν επιστρέψει το 2017 στην Ουγγαρία για λογαριασμό της Σζόλνοκ.

Τότε ήταν που κατάφερε το «ξεπέταγμα» που έψαχνε. Η καλή του παρουσία οδήγησε τη Νίζνι Νόβγκοροντ στην απόκτησή του το 2018.

Μετά από μία σεζόν στη Ρωσία μετακόμισε στο γαλλικό πρωτάθλημα για τη Μετροπολιτάν 92. Δεν στέριωσε και το Δεκέμβριο συμφώνησε με τη σέρβικη Μέγκα Μπέμαξ.

Η χρονιά διακόπηκε στη μέση λόγω του κορονοϊού και τον Μάιο του 2020 συμφώνησε με την Τσεντεβίτα Ολίμπια. Σε αυτήν έμεινε ολόκληρη την περασμένη αγωνιστική περίοδο πριν μετακομίσει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Στοίχημα που μπορεί να βγει

Εν κατακλείδι σίγουρα ο Κέντρικ Πέρι δικαιούται κάποιο χρόνο προσαρμογής σε μία ομάδα στην οποία οι απαιτήσεις είναι τεράστιες. Ωστόσο πρόκειται για έναν παίκτη τον οποίο ο Δημήτρης Πρίφτης γνωρίζει πολύ καλά και πιστεύει ότι θα του δώσει όλα όσα χρειάζεται από εκείνον.

Στη συνέχεια θα είναι στο χέρι του ίδιου του 28χρονου Αμερικανού γκαρντ να αποδείξει ότι αξίζει την ευκαιρία που παίρνει. Παράλληλα αποτελεί μία περίπτωση αθλητή που δεδομένα θα αποκτήσει ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο στο ΟΑΚΑ, χάρη στην έφεσή του για να προσφέρει θέαμα...

Όλα τα υπόλοιπα θα φανούν σε λίγο καιρό στο παρκέ!

https://www.youtube.com/watch?v=mjFdIWLmJ8U

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ