18.4 C
Athens
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

Ουίζαρντς: O Ντινγουίντι ζήτησε μπόνους κατάκτησης τίτλου σε… μονόλεπτα!

Στο πιο περίεργο μπόνους επίτευξης στόχου που έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό συμφώνησαν Ουάσιγκτον Ουίζαρντς και Σπένσερ Ντίνουιντι, καθώς σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος από την ομάδα του θα πάρει 1 δολάριο σε... μονόλεπτα!

Έχουμε δει εξωπραγματικά μπόνους να μπαίνουν στα συμβόλαια, ιδιαιτερότητες στους τρόπους πληρωμής και άλλα μικρά ή μεγαλύτερα στοιχεία που κάνουν ένα συμβόλαιο άξιο αναφοράς, πέρα από τα... μηδενικά στο ποσό πληρωμής, όμως η περίπτωση του Σπένσερ Ντίνγουιντι είναι πραγματικά ιδιαίτερη!

Ο νέος παίκτης των Ουίζαρντς φημίζεται για την "εναλλακτική" και "επιχειρηματική" οπτική που έχει στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα συμβόλαιά του. Η αρχή είχε γίνει τη σεζόν 2019-20, όταν ο γκαρντ ζήτησε από την τότε ομάδα του, τους Μπρούκλιν Νετς να του πληρώσουν το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του σε μία επένδυση βασισμένη στο κρυπτονόμισμα Ethereum, με σκοπό να γίνει ο πρώτος αθλητής στην ιστορία που πληρώνεται σε κρυπτονομίσματα, κάτι που το ΝΒΑ δεν έκανε δεκτό, απειλώντας τον μάλιστα με τιμωρία και πρόστιμο.

Πλέον, ο Ντίνγουιντι αποτελεί μέρος των Ουίζαρντς, ύστερα από μία ανταλλαγή πέντε ομάδων και το νέο του συμβόλαιο, αξίας 62 εκατομμυρίων δολαρίων για τρία χρόνια προβλέπεται να πληρωθεί σε συμβατικά, χαρτονομίσματα, όπως κάθε άλλο συμβόλαιο. Το ιδιαίτερο έρχεται στην περίπτωση των μπόνους. Ο Αμερικανός γκαρντ ζήτησε από τη νέα του ομάδα να προσθέσει και ένα μπόνους κατάκτησης πρωταθλήματος, το οποίο είχε δύο χαρακτηριστικά που έκαναν τους ανθρώπους της Ουάσιγκτον να νομίζουν ότι τους κάνει πλάκα!

Από τη μία ήθελε να είναι το... εξωπραγματικό ποσό του ενός δολαρίου και αφετέρου, να του πληρωθεί σε μονόλεπτα! Όταν, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στον Athletic ο Ντίνγουιντι, συνήλθαν από την έκπληξη και κατάλαβαν ότι δεν είναι αστείο, το μικρότερο μπόνους στην ιστορία του NBA έγινε γεγονός!

"Μου αρέσει το γεγονός ότι από την αναζήτηση ενός τρόπου να εξασφαλίσω τα χρήματα του συμβολαίου μου, κάτι που δεν άρεσε στο NBA, πήγαμε στην στήριξη της νέας αυτής τεχνολογίας από τη λίγκα, μετά στο ότι έγινα πρεσβευτής του ΝΒΑ Top Shot (μία μορφή συλλεκτικών διαδικτυακών "καρτών", βασισμένων στην τεχνολογία των κρυπτονομισμάτων), και πλέον στην ανταλλαγή μου στην πιο περίπλοκη ανταλλαγή στην ιστορία του NBA, με το πιο ξεχωριστό μπόνους στο συμβόλαιό μου" θα δηλώσει ο Ντίνγουιντι, που έχει καταφέρει σίγουρα να ξεχωρίσει με τον ιδιαίτερο τρόπο που σκέφτεται και χειρίζεται τα θέματα οικονομικής φύσης. Άλλωστε, αυτό το δαιμόνιο ήταν που τον έφτασε μία ανάσα από το Χάρβαρντ, όταν κλήθηκε να διαλέξει κολλέγιο φοίτησης...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ