21.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η οικογένεια Μακ Γκι ξέρει πώς να ξεχωρίζει (pics)

Ο Τζαβέιλ Μακ Γκι δεν αγωνίστηκε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, απέναντι στη Γαλλία, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως έγραψε ιστορία για τις ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί κέρδισαν τους «τρικολόρ» και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, όπως είχε κάνει με τη γυναικεία ομάδα της χώρας η μητέρα του 33χρονου σέντερ, Παμ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες εν έτει 1984. Η 58άχρονη παλαίμαχη φόργουορντ/σέντερ έχει μια δίδυμη αδερφή, την Πόλα, επίσης παλαίμαχη μπασκετμπολίστρια, ενώ και ο άνδρας της, Τζορτζ Μοντγκόμερι, ασχολήθηκε επαγγελματικά με το άθλημα, επιλέχθηκε μάλιστα στο νούμερο 35 του ντραφτ του 1985 από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, ασχέτως εάν έκανε καριέρα στην Ευρώπη. Εξάλλου, η αδερφή του Τζαβέιλ Μακ Γκι, Ιμάνι, έχει παίξει στο WNBA και στην Εθνική ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός σέντερ και η μητέρα του έγιναν το πρώτο δίδυμο μαμάς-γιου με χρυσό μετάλλιο στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη για την «αστερόεσσα». Ο Τζαβέιλ Μακ Γκι έχει και τρία πρωταθλήματα ΝΒΑ (2017, 2018, 2020), εν αντιθέσει με τη μητέρα του που έχει πανηγυρίσει τον τίτλο μόνο στο NCAA (1983, 1984).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ