25.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Παναθηναϊκός: Αν δεν πάρει πόιντ γκαρντ, δεν θα πετύχει

Ο Δημήτρης Ρήγας σχολιάζει τις μεταγραφικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό.

Από τη στιγμή που οι πρωταθλητές Ελλάδας προχώρησαν στην απόκτηση του Βασίλη Καββαδά, το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί το παζλ ενόψει της νέας σεζόν, είναι η προσθήκη ενός πάουερ φόργουορντ για να καλύψει τη θέση «4» μαζί με τον Οκάρο Ουάιτ.

Αρχικά θα πρέπει να επισημανθεί ότι πολύ σωστά οι «πράσινοι» απέκτησαν τον 29χρονο Νικαιώτη σέντερ για τρίτη επιλογή στο «5». Ήταν πιθανότατα η καταλληλότερη επιλογή Έλληνα ψηλού ο οποίος έχει κάποια εμπειρία στο κορυφαίο επίπεδο. Βασίζει το παιχνίδι του στη δύναμη, είναι βέβαιο ότι δεν θα φοβηθεί να βάλει το σώμα του, θα δεχθεί το ρόλο του και θα «φθαρεί» χωρίς να το σκεφτεί, παίζοντας άμυνα όσο πιο δυνατά μπορεί. Η εξέλιξή του τις δύο προηγούμενες σεζόν ήταν και το διαβατήριο για την πρωτεύουσα, με τον Παναθηναϊκό να δίνει τη θέση σ' έναν αθλητή με κίνητρο και όχι σε κάποιον μεγάλο ηλικιακά.

Πλέον με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το «τριφύλλι» σκανάρει την αγορά για «4άρι». Απόλυτα λογικό, μια και η κίνηση εκεί είναι επιβεβλημένη, από τη στιγμή που αποχώρησαν οι Άαρον Ουάιτ, Μπεν Μπέντιλ και ο Μάριο Χεζόνια, με τον Κροάτη να ήταν γνωστό ότι θα ανέβαινε στη φροντ λάιν για να «χωρέσει» μαζί με τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ενδεχομένως πάντως να αλλάξει κάπως το πλάνο, μετά το ποσό που θα μπει στα ταμεία από τους Μιλγουόκι Μπακς, για λογαριασμό του Γιώργου Καλαϊτζάκη.

Εδώ πρέπει να γίνει μία παρένθεση. Ο 22χρονος Κρητικός γκαρντ εδώ και χρόνια δεν πήρε τις απαραίτητες ευκαιρίες -σε συνδυασμό με κάποιους τραυματισμούς-. Ειδικά πέρσι που η ομάδα παρέπαιε στην Ευρωλίγκα κι έπαιζαν ξένοι αμφιβόλου ποιότητας όπως οι Τζάκσον, Σάικς και Μακ, έπρεπε πάση θυσία να παίξει και να ψηθεί...

Πίσω στη... μεταγραφολογία. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να ξεμπλέξει από τον Τι Τζέι Μπρέι και να κινηθεί για κάποιον κανονικό πόιντ γκαρντ. Έναν αθλητή ο οποίος θα ξέρει να παίζει σωστά τη θέση και θα μπορεί να αποτελέσει δίδυμο με τον νεοφερμένο Κέντρικ Πέρι. «Καθαρός» άσος δεν είναι σε καμία περίπτωση ούτε ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ούτε ο Ντάριλ Μέικον, ούτε και ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Φυσικά ακόμα και ο Μπρέι σε περίπτωση παραμονής, δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι δεν είναι πλέι μέικερ αλλά κόμπο γκαρντ συγκεκριμένων στοιχείων και χαρακτηριστικών.

Πάντοτε πρέπει να μην ξεχνάμε ότι οι προπονητές και οι άνθρωποι των ομάδων γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα που βρίσκεται έξω από το χορό, όμως καλό θα είναι να γράφεται κάτι προτού συμβεί και όχι αφού πρώτα έχει «ναυαγήσει» μία προσπάθεια.

Γι' αυτό λοιπόν παίρνουμε το ρίσκο και λέμε ότι εφόσον ο Παναθηναϊκός δεν πάρει κάποιον παίκτη για τη θέση «1», θα έχει «τινάξει στον αέρα» κατά μεγάλο ποσοστό την προσπάθεια που θα κάνει. Και δεν ανακαλύπτουμε και την Αμερική. Αυτό φάνηκε και πέρσι. Οι ομάδες ξεκινάνε από τους κοντούς. Το μπάσκετ όχι μόνο δεν είναι πια άθλημα των ψηλών, αλλά οι ψηλοί είναι «υπηρέτες» των γκαρντ που ορίζουν τη μοίρα του συνόλου.

Χρόνος βεβαίως υπάρχει και μένει να φανεί αν θα γίνει η απαραίτητη κίνηση που θα θέσει σε άλλες βάσεις την προσπάθεια του Παναθηναϊκού για την προσεχή αγωνιστική περίοδο ή το ίδιο λάθος με πέρσι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ