25.2 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Σπύρος Γιατράς: «Εφυγε» ο στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών (vid)

Το ελληνικό τραγούδι έγινε σήμερα φτωχότερο, με την απώλεια του μεγάλου στιχουργού Σπύρου Γιατρά. Αξέχαστες και πολυτραγουδισμένες επιτυχίες σε βάθος χρόνων μέχρι και τη σύγχρονη επιτυχία έχουν τη δική του υπογραφή. 

Ο Σπύρος Γιατράς ήταν ο στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών του Στράτου Διονυσίου, του Τόλη Βοσκόπουλου, του Γιάννη Πάριου, του Θέμη Αδαμαντίδη, του Σταμάτη Γονίδη, της Πίτσας Παπαδοπούλου, του Δημήτρη Κοντολάζου, του Αντύπα, του Βασίλη Καρρά, του Νότη Σφακιανάκη, της Πάολας, του Κωνσταντίνου Αργυρού, του Νίκου Οικονομόπουλου και πολλών άλλων καλλιτεχνών.

Μερικές από τις πολύ μεγάλες επιτυχίες που έχει γράψει είναι οι εξής: «Αν Δεν Είχα Και Σένανε» (Γιάννης Πάριος), «Της Γυναίκας Η Καρδιά», «Νομίζεις», «Καλύτερα Μαζί Σου Και Τρελός», «Μας Υποχρέωσες» (Στράτος Διονυσίου), «Όλα Τα ‘Δωσα Σε Σένα» (Δημήτρης Κοντολάζος), «Τηλέφωνο» (Θέμης Αδαμαντίδης), «Επειγόντως» (Δούκισσα), «Ένα Σου Σημάδι Μόνο» (Αντύπας), «Λέγε Ό,τι Θες», «Άλλοθι», «Δεν Πάω Πουθενά» (Βασίλης Καρράς), «Όλα Σ' Αγαπάνε» (Αντύπας) κ.ά.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ