21.4 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Χίμκι 92-62: Σάρωσε τη Χίμκι και κέρδισε το χειροκρότημα! (vids)

Και η κατρακύλα της Χίμκι καλά κρατεί. Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι στο οποίο έκλεισαν οι... ανοιχτοί λογαριασμοί από την 24η αγωνιστική της EuroLeague, η Μακάμπι Τελ Αβιβ παρουσιάστηκε ορεξάτη και σκόρπισε την ουραγό της βαθμολογίας, Χίμκι, με 30 πόντους διαφοράς (92-62) κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου της, στο τελευταίο εντός έδρας της παιχνίδι για τη φετινή ευρωπαϊκή σεζόν .

Αν κάποιος έπρεπε να δώσει τον χαρακτήρα φαβορί σε κάποια ομάδα σε αυτό το αδιάφορο παιχνίδι, η Μακάμπι είχε όλους τους λόγους να τον αποκτήσει. Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι στη χρονιά, απέναντι στην ουραγό της βαθμολογίας, η οποία μάλιστα κατέβηκε με μόλις 9 παίκτες, με τις απουσίες των Σβέντ, Τίμα (που αποχωρεί από την ομάδα), Γιόβιτς και Μπούκερ.

Η Χίμκι πάντως ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, με τον Κάρασεφ να δίνει τον ρυθμό στην επίθεση με 2 διαδοχικά καλάθια και τον Τζόρνταν Μίκι να έχει 2 κοψίματα στα πρώτα 3 λεπτά, όμως πολύ γρήγορα η Μακάμπι εμφανίστηκε και το έκανε για τα καλά. Με βασικό ενορχηστροτή τον Σκότι Ουίλμπεκιν, ο οποίος σκόραρε 13 πόντους με 3 τρίποντα στην πρώτη περίοδο και το πικ εν ρολ με τον Ζίζιτς να πληγώνει σε διαδ0χικές καταστάσεις τους Ρώσους, η διαφορά κατάφερε να ξεφύγει. Η αστοχία της Χίμκι (1/4 από το τρίποντο) και το σερί της Μακάμπι έκλεισαν την πρώτη περίοδο με διαφορά 10 πόντων (22-12).

Η Μακάμπι ανέβαινε όλο και περισσότερο και πολύ γρήγορα η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 19 (37-18 στο 13΄), σε ένα παιχνίδι που η άμυνα απουσίαζε. Κακό μπάσκετ με ένας εναντίον ενός από την Χίμκι και γρήγορες αντεπιθέσεις από την Μακάμπι διαμόρφωσαν ένα μοτίβο που μόνο κερδισμένους έβγαζε τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, παρά τις... φιλότιμες προσπάθειες από τον Μίκι (4 κοψίματα στο δεκάλεπτο). Η Μακάμπι έβρισκε σκορ από κάθε παίκτη που έβαζε ο Έλληνας τεχνικός στο παρκέ και με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Μπλάιζερ, έφτασε και τους 50 πόντους με 1:30 πριν το τέλος του ημιχρόνου, με τους φιλάθλους της ομάδας του λαού να τραγουδούν, εμφανώς ικανοποιημένοι με τα όσα έβλεπαν από την ομάδα τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μακάμπι συνέχισε με την ίδια διάθεση. Με 14 πόντους στα πρώτα 5 λεπτά, έναντι 2 της Χίμκι, η διαφορά ανέβηκε στους 40 (67-27), με το συνολικό σερί της ομάδας από το Ισραήλ να φτάνει το 24-5! Πρωταγωνιστής ο Άντε Ζίζιτς, ο οποίος έβαλε 7 πόντους, σε αυτό το διάστημα. Από την άλλη, οι απέλπιδες προσπάθειες του Μίκι (13 πόντοι), οι οποίες δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι πλέον λειτουργούν και ως... κάστινγκ προς κάθε ενδιαφερόμενο σύλλογο, μάζεψαν λίγο τη διαφορά, πριν ένα καλάθι του Τζόουνς λήξει την περίοδο στο +35 για τη Μακάμπι.

H τελική περίοδος είδε τη Μακάμπι να "μαλακώνει" ελαφρώς και τη Χίμκι να καταφέρνει να ροκανίσει ελάχιστα τη διαφορά, κλείνοντας το παιχνίδι στο -30. Ο Έρικ Μακόλουμ με 17 πόντους και ο Τζόρνταν Μίκι με 21 ήταν οι πρώτοι σκόρερ για την Ρώσικη ομάδα, ενώ από την άλλη, η Μακάμπι έδειξε πλουραλισμό με 6 διψήφιους σκόρερ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος "άπλωσε" τα λεπτά σε όλους τους παίκτες της δωδεκάδας και στο τέλος, άκουσε και τους 3000 Ισραηλινούς οπαδούς να τραγουδάνε το όνομα του, φανερά ικανοποιημένοι από αυτό που έβλεπαν.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μακάμπι έκανε πάρτι σε κάθε στατιστική κατηγορία. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κυριάρχησε στα ριμπάουντ, αφού έγραψε 45 (7 επιθετικά και 38 αμυντικά) ριμπάουντ, έναντι 34 της Χίμκι (6 επιθετικά, 28 αμυντικά), ενώ ήταν μπροστά και στις ασίστ (21 έναντι 14) αλλά και στα ποσοστά, με την σημαντικότερη διαφορά να βρίσκεται στα τρίποντα όπου τα 11/28 των Ισραηλινών βρέθηκαν απέναντι στο 2/22 της Ρώσικης ομάδας!

ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ: Η ευρεία νίκη έδωσε στον Γιάννη Σφαιρόπουλο την ευκαιρία να απλώσει το ροτέισον. Όλοι οι παίκτες της αποστολής αγωνίστηκαν στο παιχνίδι, 10 από τους 12 σκόραραν, ενώ 8 στους 12 πέτυχαν από 8 μέχρι 13 πόντους, σε ένα απόγευμα που δεν χρειάστηκε κανείς να... κουβαλήσει στις πλάτες του την "Ομάδα του Λαού".

Τα δεκάλεπτα : 22-12, 53-25, 73-38, 92-62

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ 

https://twitter.com/EuroLeague/status/1379458548879478784

https://twitter.com/EuroLeague/status/1379459703734988804



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ