21.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Εuroleague: Για την τιμή των όπλων αγωνίζονται Μακάμπι και Χίμκι (vid)

Το τέλος της κανονικής διάρκειας στη Εuroleague φτάνει προς το τέλος της αλλά λίγο πριν τον τερματισμό υπάρχουν ακόμη μερικές εκκρεμότητες. Αν και Τρίτη σήμερα έχει προγραμματιστεί ο εξ' αναβολής αγώνας της Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου με την τελευταία της βαθμολογίας, Χίμκι, για την 24η αγωνιστική της διοργάνωσης (18:00) στη Menora Mivtachim Arena.

Μπορεί να μην υπάρχει απολύτως κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη αναμέτρηση όμως και οι δύο ομάδες θέλουν να αποχαιρετήσουν την Εuroleague με τις καλύτερες αναμνήσεις και εντυπώσεις. Η ευρωπαϊκή πορεία της Μακάμπι και της Χίμκι δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμεναν πολλοί και το μόνο συναίσθημα που τους αφήνει είναι απογοήτευση.

Στον πρώτο γύρο οι Ισραηλινοί ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν στο τέλος, δραπετεύοντας με ένα δύσκολο διπλό από την Μόσχα, με το σκορ στο τέλος να δείχνει 89-87 υπέρ τους ύστερα από παράταση. Σε εκείνο τον αγώνα εντυπωσιακός για τους νικητές ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος κατέγραψε μία από τις μεγαλύτερες επιδόσεις του στην διοργάνωση, σημειώνοντας 26 πόντους με 8/12 τρίποντα. Όμως δεν ήταν ο πολυτιμότερος του αγώνα, καθώς ο συνήθης ύποπτος, Αλεξέι Σβεντ, ήταν «διπλός» με 32 πόντους και 11 ασίστ.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν βρίσκεται στο καλύτερο... φεγγάρι της, καθώς πριν δύο ημέρες ηττήθηκε από την Βιλερμπάν εντός έδρας με 74-67, σε ακόμη έναν εξ' αναβολής αγώνα και έπεσε στο 13-19. Από την άλλη η Χίμκι, η οποία πραγματοποιεί την χειρότερη σεζόν στην ιστορία της, μετράει μόλις τέσσερις νίκες σε 32 αγώνες, ενώ στην προηγούμενη αγωνιστική και στον ρώσικο «εμφύλιο» ηττήθηκε με κατεβασμένα... τα χέρια από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 97-72.

Απουσίες υπάρχουν και από τις δύο πλευρές, με την Μακάμπι να μην είναι σε θέση να υπολογίζει στις υπηρεσίες τον Ζουσμάν, Κάσπι και Χάντερ, ενώ η Χίμκι έχει τα γνωστά οικονομικά προβλήματα όπου έχει οδηγήσει προς την έξοδο σχεδόν την μισή ομάδα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ