19.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ένας σύγχρονος ήρωας στη Νίκαια

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης εξελίσσεται σε ένα σύγχρονο ήρωα για τον Ιωνικό και το όνομα του θα δεσπόζει στις ιστορικές αναφορές που θα αφορούν την τωρινή εποχή.

Ο Βαγγέλης Τσάπας, χωρίς καμίας αμφισβήτηση, είναι αυτός που άλλαξε την ιστορία στον σύλλογο της Νίκαιας, και ήταν αυτός που είχε την έμπνευση και την οικονομική δυνατότητα να ενισχύσει τον Ιωνικό με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, όταν αυτός αγωνίζονταν στην Α2, πραγματοποιώντας ίσως την μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της κατηγορίας.

Η ιστορία άλλαξε στις 23 Νοεμβρίου του 2018 όταν ο 37χρονος πλέον πολύπειρος ψηλός αποφάσιζε να πέσει αγωνιστικό επίπεδο, και να βοηθήσει την ιστορική ομάδα να ανέρθει μετά από πολλά χρόνια στην Basket League, έχοντας εκείνη τη σεζόν σε 21 παιχνίδια 20,4 πόντους και 9,1 ριμπάουντ, για να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στην Α1, όπου παρέμεινε ως τον Δεκέμβριο του 2019 όταν αποχώρησε για τον Προμηθέα Πατρών, όντας με 19,7 πόντους και 8,9 ριμπάουντ και πάλι ο πρώτος σε νούμερα για τον Ιωνικό.

Η φετινή χρονιά τον βρήκε να ξεκινάει στο Περιστέρι, αλλά όπως φαίνεται το πεπρωμένο του ήταν γραμμένο στη Νίκαια, με τον Ιωνικό να αποτελεί την ομάδα που ουσιαστικά τον κάνει να νιώθει όμορφα. Με τους 24 πόντους και 14 ριμπάουντ που μάζεψε στο Ιβανώφειο, αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο μιας νίκης που φέρνει τον Ιωνικό κοντά στην παραμονή του, και τον ίδιο εκτός από τους 12,5 πόντους και τα 5,6 ριμπάουντ, να αποτελεί τον άνθρωπο που με την εμπειρία του καθοδηγεί τη νέα γενιά που αγωνίζεται με επιτυχία στον Πλάτωνα.

Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι ο Ιωνικός έχει γίνει η ομάδα στην οποία θέλει να αγωνίζεται, και αυτό πιστώνεται τόσο στον Βαγγέλη Τσάπα, όσο και στους ανθρώπους που τρέχουν τον ιστορικό σύλλογο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ