19.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το νόημα του «μπαμ» με Χεζόνια

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Μάριο Χεζόνια μέχρι το τέλος της σεζόν και οι λόγοι δεν είναι μόνο επικοινωνιακοί.

Μία πολύ δύσκολη σεζόν οδεύει σιγά-σιγά προς το τέλος της. Δύσκολη για όλες τις ομάδες και δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποτελεί εξαίρεση ο πρωταθλητής Ελλάδας ο οποίος βρίσκεται σ' ένα μεταβατικό στάδιο.

Αρκετοί έκαναν λόγο για ζοφερό μέλλον, για στασιμότητα, για δύσκολες μέρες που έρχονται κλπ. Οι ίδιοι έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους και προσπαθούν να βρουν ψεγάδια σε μία πραγματικά σπουδαία κίνηση που αλλάζει τα δεδομένα. Και τα αλλάζει διότι δείχνει ότι στους «πράσινους» δεν έχουν επηρεαστεί από την κακή πορεία στην Ευρωλίγκα και ψάχνουν σταθερά τις καλύτερες λύσεις, με το βλέμμα στο παρόν και το μέλλον.

Η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα αναφέρει ότι η καταλανική ομάδα διατηρεί τα δικαιώματα του Κροάτη φόργουορντ και θα της ανήκει ξανά από το καλοκαίρι και μετά. Και πάλι εμφανίστηκαν... πανηγυρικές φωνές, λες κι επρόκειτο για φίλους των «μπλαουγκράνα» οι οποίοι ανησυχούσαν ότι θα χάσουν τον παίκτη τους.

Ωστόσο η πραγματικότητα είναι αυτή, όμως αν ο ίδιος ο 25χρονος πρώην ΝΒΑερ επιθυμεί να παραμείνει κάτοικος Αθηνών, ουδείς θα πρέπει να αγχώνεται διότι αυτό θα συμβεί! Άλλωστε στις περισσότερες περιπτώσεις εδώ και πολλά χρόνια, το μέλλον των αθλητών καθορίζεται περισσότερο από τα δικά τους «θέλω», παρά από των ομάδων στις οποίες ανήκουν. Κι εκείνος αν όλα πάνε καλά, θα θέλει να παίξει σ' ένα γεμάτο ΟΑΚΑ να «χορεύει» στους ρυθμούς που το έκανε στα videos που ανέβαζε στα social media.

Αν κάποιοι ξεκίνησαν να ψάχνουν τα κιτάπια τους για να βρουν την τελευταία τους συμμετοχή σε επίσημο αγώνα -ενώ την ίδια ώρα θριαμβολογούσαν για την απόκτηση του Κώστα Κουφού από τον Ολυμπιακό, παραγνωρίζοντας ότι κι εκείνος έχει καιρό να πατήσει παρκέ σε επίσημο παιχνίδι-, θα πρέπει να σκεφτούν ότι το ταλέντο του Χεζόνια είναι αρκετό για να κάνει τη διαφορά ακόμα και... απροπόνητος.

Προφανώς πρόκειται για υπερβολή, όμως στη διοίκηση του Παναθηναϊκού πρέπει να πιστωθεί μία σημαντική κίνηση που δείχνει το δρόμο για το μέλλον. Που προσφέρει μία «ασφάλεια» ότι η φετινή κακή σεζόν θα αποτελέσει εξαίρεση και όχι κανόνα. 

Αυτό λοιπόν είναι και το νόημα της απόκτησης του Μάριο Χεζόνια. Ότι η «πράσινη» κανονικότητα ήταν είναι και θα είναι η κατάκτηση των τίτλων και η ενίσχυση με τους καλύτερους διαθέσιμους παίκτες που κυκλοφορούν. Έστω κι αν τα οικονομικά δεδομένα δεν είναι όπως παλιά.

Άλλωστε, ποια άλλη ελληνική ομάδα έχει παίκτες-οπαδούς σε πολλές χώρες; Ο Κροάτης φώναζε χρόνια την αγάπη του για το «τριφύλλι» και τώρα έχει την ευκαιρία να ζήσει το όνειρό του. Και μαζί του μπορεί να ονειρεύεται και ο Παναθηναϊκός.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ