26.7 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Θρίαμβος πρόκρισης για τη Ζενίτ (vid)

 

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έκανε ακόμα ένα άλμα πρόκρισης, νικώντας εντός έδρας την Αρμάνι Μιλάνο με 79-70, σε εξ αναβολής αγώνα της 5ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ βελτίωσε το ρεκόρ του σε 15-9 με αυτήν την επικράτηση κι ανέβηκε στην 4η θέση, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τον Παναθηναϊκό, ξανά στη Ρωσία. Στον αντίποδα οι Λομβαρδοί έχασαν την ευκαιρία να μείνουν μόνοι τους στη δεύτερη θέση κι «έπεσαν» στο 16-9 και την τρίτη θέση, πίσω από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η αναμέτρηση είχε από νωρίς όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι μεταξύ δύο ισχυρών ομάδων οι οποίες στοχεύουν να φτάσουν ψηλά στη διοργάνωση.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό δεκάλεπτο και οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, προηγούμενοι μόλις με δύο πόντους (40-38).

Η «μάχη» συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 54-54. Όλοι περίμεναν ντέρμπι μέχρι το φινάλε.

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη, καθώς η Ζενίτ κυριάρχησε και στις δύο πλευρές του παρκέ στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού κι έφτασε στην επικράτηση με 79-70, καλύπτοντας και τη διαφορά της ήττας του αγώνα στη Λομβαρδία (82-76).

Ο ΗΓΕΤΗΣ: Ο Κέβιν Πάνγκος είναι αποδεδειγμένα παίκτης υψηλών προδιαγραφών. Επιβεβαίωσε αυτό το γεγονός και τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους και 10 ασίστ, κάνοντας τα πάντα στο παρκέ. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Σέιβον Σιλντς με 15 πόντους, όμως δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, η Ζενίτ κυριάρχησε σε δύο τομείς που αποδείχθηκαν κομβικοί. Ο πρώτος ήταν τα ριμπάουντ, μαζεύοντας 31 έναντι 22 των αντιπάλων τους, ενώ ο δεύτερος ήταν οι ασίστ, μοιράζοντας 21 τελικές πάσες, την ώρα που οι παίκτες του Έτορε Μεσίνα έδωσαν μόλις 12.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ