18.4 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Έτοιμη η γραμμή εκκίνησης των play offs του BCL για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ θα έχει, όπως αναμενόταν, αρκετά δύσκολη δουλειά στη δεύτερη φάση του Basketball Champions League. Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ελβετία, στην έδρα της FIBA και του BCL και έφερε τους "κιτρινόμαυρους" αντιμέτωπους με ομάδες από διαφορετικές "σχολές".

Η Ένωση θα αντιμετωπίσει την Νίζνι Νόβγκοροντ, την Τουρκ Τέλεκομ και τη Στρασμπούργκ με τους αγώνες να αρχίζουν το διήμερο 2-3 Μαρτίου. Μια κλήρωση που έχει τις δυσκολίες της, αναμενόμενο όταν μιλάμε για τη δεύτερη φάση μιας διοργάνωσης, η οποία όμως παράλληλα είναι βατή για την ΑΕΚ, αν προσπεράσει κυρίως τα προβλήματα τραυματισμών που την ταλανίζουν εδώ και αρκετό καιρό.

Η Τουρκ Τέλεκομ είχε τερματίσει πρώτη στον όμιλό της με ρεκόρ 5-1, όπως και  η Στρασμπούργκ με ρεκόρ όμως 4-2, ενώ η Νίζνι είχε τερματίσει δεύτερη στον δικό της όμιλο με ρεκόρ 4-2 επίσης. Να υπενθυμίσουμε πως η ΑΕΚ στον Γ' Όμιλο είχε ρεκόρ 4-2, ίδιο με τη Χάποελ Χολόν, η οποία όμως βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης.

Η Χάποελ Χολόν του Στέφανου Δέδα κληρώθηκε στον όμιλο Ι, μαζί με τις Μπρίντιζι, Πίναρ Καρσίγιακα και Τόφας.

 

Όμιλος Ι

Μπρίντιζι

Πίναρ Καρσίγιακα

Τόφας

Χάποελ Χολόν

 

Όμιλος J

VEF Ρίγα

Ιγκοκέα

Σαν Πάμπλο Μπούργος

Τενερίφη

 

Όμιλος K

ΑΕΚ

Νίζνι Νόβγκοροντ

Τουρκ Τέλεκομ

Στρασμπούργκ

 

 

Όμιλος L

Μπάμπεργκ

Νίμπουρκ

Ντινάμο Σάσαρι

Σαραγόσα

Κομνηνός: «Ελπίζουμε σύντομα ο κόσμος να είναι κοντά μας»

Ο Πάτρικ Κομνηνός, κομισάριος του BCL, δήλωσε λίγο πριν την έναρξη της κλήρωσης: «Συγχαρητήρια στις 16 ομάδες που έφτασαν στα πλέι οφ σε μια σεζόν όπου όλα έχουν έχουν επηρεαστεί από τον κορονοϊό. Δεν ήταν εύκολο ή απλό να διοργανωθούν τα ταξίδια,οι αγώνες, αλλά οι ομάδες σεβάστηκαν τους κανόνες. Δυστυχώς χρειάστηκε να αγωνιστούν χωρίς κόσμο. Ελπίζουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να υποδεχθούμε τους φιλάθλους ξανά στα γήπεδα. Στις 16 καλύτερες ομάδες εκπροσωπούνται έντεκα διαφορετικές χώρες που δείχνει πολλά για την διοργάνωσή μας. Κάθε παιχνίδι μετρούσε και δεν υπήρχε περιθώριο λάθους».

Το σύστημα

Οι ομάδες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων και θα παίξουν με τον περιορισμό να μην συμπέσουν στον ίδιο όμιλο ομάδες που συνυπήρξαν στην κανονική περίοδο. Δεν υπάρχει αντίθετα περιορισμός λόγω χώρας. Δηλαδή, ομάδες από την ίδια χώρα αν αυτό έβγαζε η κληρωτίδα θα ήταν συγκάτοικοι σε αυτή τη δεύτερη φάση της διοργάνωσης. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στο Final 8 του BCL. Μια νέα κλήρωση θα γίνει για τα ζευγάρια και το F8 θα διεξαχθεί την πρώτη εβδομάδα του Μαϊου σε χώρα και γήπεδο που θα οριστεί στο τέλος της φάσης των 16.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ