21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Περιφερόμενος θίασος

Η αλλαγή προπονητή δεν φτάνει από μόνη της για να βελτιωθούν παίκτες που -ενδεχομένως- δεν θα έπρεπε να περνούν ούτε έξω από το ΟΑΚΑ, πόσω μάλλον να φορούν τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο τελευταίος ο οποίος ευθύνεται για τη χθεσινή (15/1) τραγική εμφάνιση είναι ο Όντεντ Κάτας. Βεβαίως θα μπορούσε να προστατευτεί και να μην κοούτσαρε εκείνος στο έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά να αναλάμβανε από την προσεχή Κυριακή (17/1) και την αναμέτρηση με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Προτιμήθηκε όμως να μη γίνει αυτό και να «πέσει στα βαθιά», προκειμένου ενδεχομένως να πάρουν και ψυχολογική ώθηση οι παίκτες της ομάδας.

Ωστόσο πλέον αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι οι περισσότεροι από εκείνους είναι αθλητές άλλου επιπέδου, σαφώς χαμηλότερου. Βέβαια κάποιοι είχαν προλάβει να το αποδείξουν και στην πρώτη τους θητεία και ουδείς κατάλαβε γιατί το περασμένο καλοκαίρι πήραν το δρόμο της επιστροφής...

Παρ' όλα αυτά όλοι οι παίκτες αποκτήθηκαν κατόπιν εισήγησης και δεν «είδαν φως και μπήκαν», οπότε η ευθύνη τους δεν αφορά τις δυνατότητές τους, αλλά μόνο στο γεγονός ότι δεν επιδεικνύουν καν διάθεση να παλέψουν, μία στάση που προκαλεί αλγεινή εντύπωση. Το τελικό 100-74 μαρτυράει τα πάντα και περισσότερες αναλύσεις δεν χρειάζονται.

Προκαλεί θλίψη όμως σε κάποιον να βλέπει επανειλημμένως εδώ και μήνες επαγγελματίες μπασκετμπολίστες που δεν είναι ικανοί να κοιτάξουν τον ηλεκτρονικό πίνακα πριν «ξοδέψουν» ένα φάουλ, στη στιγμή που οι αντίπαλοι έχουν μπει στο μπόνους. Λεπτομέρεια θα πει κάποιος. Πράγματι, όμως μία τέτοια μικρή -αλλά όχι ασήμαντη- λεπτομέρεια αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει αρκετή μπασκετική αντίληψη στο ρόστερ, για να μην οδηγείται το σύνολο στα βράχια ξανά και ξανά.

Άλλωστε αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός διασύρθηκε σε εκτός έδρας παιχνίδι του την τρέχουσα σεζόν. Αν μπορεί να αλλάξει κάτι ο Κάτας αυτό θα είναι μόνο στην ψυχολογία, ενδεχομένως όμως να είναι πολύ δύσκολο, από τη στιγμή που οι ίδιοι οι αθλητές δεν δείχνουν καμία διάθεση να παλέψουν και δεν τους ενοχλεί που θυμίζουν περιφερόμενο θίασο ο οποίος γίνεται η χαρά του κάθε αντιπάλου...

Το συμπέρασμα που έχει βγει λοιπόν και δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι το φινάλε της σεζόν, είναι ότι το «τριφύλλι» πρέπει να κοιτάξει να διατηρήσει τα σκήπτρα του στην Ελλάδα και να κάνει κάποιες νίκες ψυχολογίες μέχρι το τέλος του «μαρτυρίου» της Ευρωλίγκας, μόνο και μόνο για το πρεστίζ του συλλόγου. Αν θα αλλάξει κάτι το προσεχές καλοκαίρι ή θα συνεχίσει αυτή η κατάσταση στην πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, είναι κάτι που ουδείς μπορεί να προβλέψει, αλλά θα αποδειχθεί σε μερικούς μήνες από τώρα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ