24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανακοινώθηκε από ΤΣΣΚΑ ο ενθουσιασμένος Ροντρίγκεθ

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ είναι και με τη… βούλα πλέον ο αντικαταστάτης του Μίλος Τεόντοσιτς στο ρόστερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που... τάραξε τα νερά στο φετινό μεταγραφικό παζάρι.

Ο 31χρονος γκαρντ επιστρέφει στη γηραιά ήπειρο για λογαριασμό της «ομάδας του στρατού», υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας για 2+1 χρόνια. Στις πρώτες δηλώσεις του, μετά την ανακοίνωσή του από τους Ρώσους, ο Ισπανός δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη μεταγραφή του: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος για τη νέα σελίδα της ζωής μου. Το να παίξω σε μια ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ είναι μεγάλη πρόκληση. Θα τα δώσω όλα, ώστε να πάρουμε τους τίτλους που θα διεκδικήσουμε. Θα είναι μια σπουδαία εμπειρία να ζήσω στη Μόσχα με την οικογένειά μου και να γνωρίσω την κουλτούρα».

Απόλυτα ικανοποιημένος από την απόκτησή του εμφανίστηκε, φυσικά, και ο Δημήτρης Ιτούδης. «Δεν είναι μυστικό πως μετά την αποχώρηση του Μίλος Τεόντοσιτς κάναμε σοβαρή έρευνα στην αγορά για τον πλέι μέικερ που θα ενισχύσει την ομάδα μας. Ήταν σημαντικό που κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας μας με το Σέρχιο Ροντρίγκεθ εξέφρασε τη μεγάλη επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του στηυ Μόσχα. Συζητήσαμε πολλές λεπτομέρειες για την ομάδα και τους παίκτες, ξέρει ήδη τα περισσότερα παιδιά. Είναι αποδεδειγμένα νικητής, ένας έμπειρος παίκτης, ο οποίος παράλληλα με διαβεβαίωσε πως θα δουλέψει σκληρά για να βελτιωθεί κι άλλο. Είμαι βέβαιος πως άμεσα θα «δέσει» με την ομάδα», δήλωσε από την πλευρά του ο Έλληνας προπονητής.

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του το 2003 από την Εστουδιάντες, πριν μετακομίσει στο ΝΒΑ κι αγωνιστεί σε Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, Σακραμέντο Κινγκς και Νιου Γιορκ Νικς. Επέστρεψε στη γηραιά ήπειρο το διάστημα 2010-2016 για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά πέρυσι πέρασε και πάλι τον Ατλαντικό για να παίξει στους Φιλαδέλφεια Σίξερς, με τους οποίους είχε κατά μέσο όρο 7,8 πόντους, 5,1 ασίστ και 2,3 ριμπάουντ σε 68 ματς. Αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τη «βασίλισσα» το 2015, MVP της Ευρωλίγκας το 2014 και είναι διεθνής με την Εθνική Ισπανίας, έχοντας συνολικά οκτώ μετάλλια σε επίπεδο Ανδρών και Εφήβων.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ