21.7 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

FIBA και ΝΒΑ μπλόκαραν τη συμμετοχή του Ντόντσιτς στην Εθνική!

Ο Λούκα Ντόντσιτς βρίσκεται αυτό τον καιρό στην πατρίδα του περιμένοντας να αρχίσει την προετοιμασία για τη νέα σεζόν του ΝΒΑ με τους Μάβερικς. Και καθώς στο τέλος της εβδομάδας θα γίνει στη Λουμπλιάνα η "φούσκα" του ΣΤ' ομιλου των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ, σκέφτηκε πως θα ήταν ωραίο να βοηθήσει την Εθνική Σλοβενίας στα δύο παιχνίδια με την Ουκρανία (Σάββατο) και την Ουγγαρία (Δευτέρα). Άλλωστε οι Σλοβένοι έχουν ρεκόρ 1-1 στον όμιλο και κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένοι αισθάνονται για την πρόκριση. Παρ' όλα αυτά το ΝΒΑ είχε άλλη άποψη και ο Λούκα θα δει τα παιχνίδια από την τηλεόραση ή - στην καλύτερη περίπτωση - από την εξέδρα.

Όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της σλοβενικής ομοσπονδίας, Ματέι Έργιαβετς, το πρόβλημα ήταν μάλλον γραφειοκρατικό. FIBA και ΝΒΑ δεν έχουν υπογράψει συμφωνία για να πηγαίνουν οι παίκτες του ΝΒΑ να παίζουν στα "παράθυρα" και χωρίς ένα τέτοιο χαρτί η αμερικάνικη λίγκα δεν μπορεί να επιτρέψει στους παίκτες να μετέχουν σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Πράγμα που σημαίνει ότι αν υπήρχε τέτοιο χαρτί, θα βλέπαμε τον Ντόντσιτς σε αυτό το "παράθυρο" και ίσως τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο με τη δική μας Εθνική στο Σαράγεβο (αν ήθελαν αντί για ατομικές προπονήσεις να παίξουν και κανένα παιχνίδι...).

"Όταν ο Λούκα Ντόντσιτς εξέφρασε την επιθυμία να παίξει με την Εθνική ομάδα σε αυτό το "παράθυρο", κάναμε όποια προσπάθεια μπορούσαμε να κάνουμε ώστε αυτό να συμβεί. Δυστυχώς αντιμετωπίσαμε ένα καταστατικό πρόβλημα, καθώς η FIBA και το ΝΒΑ δεν έχουν υπογράψει τέτοια συμφωνία, ώστε να δίνεται αυτή η δυνατότητα. Ο ίδιος ο Λούκα προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις και τις γνωριμίες του, αναμίχθηκε πολύ ενεργά στο θέμα, προσπάθησε να πάρει την άδεια της ομάδας του, αλλά δυστυχώς η FIBA και το ΝΒΑ ήταν αμετάπειστοι", δήλωσε ο Έργιαβετς.

Εκτός από τον Ντόντσιτς, η Σλοβενία δεν θα έχει στη σύνθεσή της ούτε τους Πρέπελιτς, Τσάντσαρ, Ζόραν Ντράγκιτς και Σίσκο, που παίζουν όλοι στην Ευρωλίγκα. "Ο Πρέπελιτς παρά λίγο να έρθει μαζί μας, καθώς η Βαλένθια του έδινε άδεια, όμως την τελευταία στιγμή η ACB έβαλε εξ αναβολής αγώνα της Βαλένθια το Σάββατο και χάλασε αυτή η δουλειά", δήλωσε ο διευθυντής των εθνικών ομάδων της Σλοβενίας, Ματέι Λίκαρ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ