20.3 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Αυτοκτόνησε στη Βαλένθια η Μακάμπι (vids)

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στη Βαλένθια και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τις «νυχτερίδες» να κερδίζουν στο τελευταίο δευτερόλεπτο με 82-80, εκμεταλλευόμενες ένα μοιραίο λάθος της Μακάμπι

Κάπως έτσι η Βαλένθια έκανε το δύο στα δύο στη «διαβολοβδομάδα» και βελτίωσε το ρεκόρ της σε 6-3 μετά από 10 αγωνιστικές, ενώ η Μακάμπι έχασε για τέταρτο παιχνίδι φέτος με διαφορά ενός σουτ και υποχώρησε στο 3-7! 

Η Βαλένθια πήρε τα ηνία από τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης χτυπώντας τόσο στο ζωγραφιστό, όσο και από την περιφέρεια. Το 14-7 του πρώτου πενταλέπτου μαζεύτηκε όμως και μετατράπηκε σε 19-17 στο φινάλε της πρώτης περιόδου, χάρις στο buzzer beater τρίποντο του Σκότι Ουίλμπεκιν

Σχετική ισορροπία υπήρξε στη δεύτερη περιόδο, ωστόσο, η Μακάμπι έμεινε «άσφαιρη» μετά το 18' και οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια της «La Fonteta» προηγούμενοι με 43-37. 

Η ομάδα του «λαού» έδειξε άκρως βελτιωμένο πρόσωπο μετά την ανάπαυλα. Σκλήρυνε στην άμυνα και βρήκε την επαφή της με το καλάθι με πρωταγωνιστές τους Σκότι Ουίλμπεκιν και Άντζελο Καλοϊάρο. Από την άλλη πλευρά ο Κλέμεν Πρέπελιτς συνέχιζε να «πυροβολεί» από μακριά και κράτησε τις «νυχτερίδες» μέσα στο παιχνίδι. 

Δύο απανωτά λάθη του Κρις Τζόουνς στην έναρξη της τέταρτης περιόδου έβαλαν ξανά την ομάδα του Χάουμε Πονσαρνάου σε ρόλο οδηγού (66-60 στο 33΄). Ο Ουίλμπεκιν επέστρεψε στο παρκέ και η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου απάντησε με 4 διαδοχικά τρίποντα, προσπερνόντας με 77-70 δύο λεπτά πριν το φινάλε.

Η Μακάμπι άρχισε να οδηγεί σε βολές τη Βαλένθια, δίνοντας της την ευκαιρία να πλησιάσει και εν τέλει να ισοφαρίσει σε 80-80 με τρίποντο του Ντέρικ Ουίλιαμς, με 7 δευτερόλεπτα να απομένουν στο χρονόμετρο. Η Μακάμπι έκανε λάθος στην επαναφορά μετά το τάιμ άουτ, ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς έκλεψε την μπάλα και ο Βαν Ρόσομ έγραψε το τελικό 82-80 με ένα λέι απ. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Βαλένθια αξιοποίησε στο έπακρο τη γραμμή της φιλανθρωπίας (14/19 βολές) σε αντίθεση με τη Μακάμπι (7/14), ενώ μοίρασε και περισσότερες ασίστ (23 έναντι 15). 

ΜΑΧΗ: O Κλέμεν Πρέπελιτς έκανε νέο ρεκόρ καριέρας στην Euroleague μετά από αυτό που πέτυχε στο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό με 18 πόντους, αφού σήμερα σταμάτησε στους 22 (4/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 2/2 βολές). Στον αντίποδα, ο Σκότι Ουίλμπεκιν είχε 25 πόντους με 7/14 τρίποντα. 

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 43-37, 58-59, 82-80

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ