14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Όπου φτωχός και η μοίρα του

Ο Παναθηναϊκός είναι σε... αποσύνθεση και δεν μοιάζει ικανός να βγει από αυτό το σκοτεινό τούνελ, κάτι που φάνηκε στον εκτός έδρας διασυρμό από την Μπασκόνια.

Δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες στα «σπίτια» ισπανικών ομάδων δεν συνιστούν δα και καμία μεγάλη έκπληξη. Οι «πράσινοι» είχαν υποστεί διαδοχικές ήττες ακόμα και τις «χρυσές» εποχές τους. Ποτέ όμως έως τώρα, δεν έδειχναν να βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Για δεύτερο σερί παιχνίδι στην Ιβηρική Χερσόνησο, η άμυνα του «τριφυλλιού»... πελαγοδρομούσε. Ο καθένας έκανε ό,τι σκεφτόταν στην επίθεση και μόλις το παιχνίδι άρχισε να ξεφεύγει, δεν μπορούσε να ανατραπεί η κατάσταση με τίποτα.

Ποιος έχει ευθύνες για το χθεσινό χάλι; Άπαντες, χωρίς να εξαιρείται κανείς. Από το τεχνικό επιτελείο που αρχίζει να χάνει τον έλεγχο, μέχρι τον παίκτη που είχε το λιγότερο χρόνο συμμετοχής ή δεν πάτησε καθόλου το παρκέ, όπως για παράδειγμα ο Μπεν Μπέντιλ ο οποίος επί της ουσίας «τιμωρήθηκε» για την έλλειψη συγκέντρωσης που έδειξε κόντρα στη Βαλένθια.

Ανάλογο «καψώνι» έγινε και στον Μάρκους Φόστερ, με τον Αμερικανό να μπαίνει τελικά εξ ανάγκης στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο και να στέκεται άτυχος, αφού τραυματίστηκε κι αποχώρησε υποβασταζόμενος. Τα «καψώνια» βέβαια το 2020 δεν αποτελούν και τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να εξηγήσει κάποιος σ' έναν αθλητή το λάθος του. Αν και ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς που βρισκόταν στον απέναντι πάγκο είναι βέβαιο πως έχει διαφορετική άποψη.

Το πιο άσχημο για τον Παναθηναϊκό είναι ότι -πέραν από τους εξαιρετικά αισιόδοξους ανθρώπους- σχεδόν όλοι γνώριζαν ποια θα ήταν η μοίρα του στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα». Ομάδα soft, χωρίς διάθεση για να βάλει το σώμα της στη «φωτιά», ήταν λογικό κι επόμενο να γίνει έρμαιο των ορέξεων των Βάσκων. Αυτό το γήπεδο έχει παραδοσιακά «κατηφόρα» με ή χωρίς κόσμο. Το είχε βιώσει δύο εικοσιτετράωρα νωρίτερα η Φενέρμπαχτσε. Ωστόσο, αν έπαιζε έξυπνα και με σωστό πλάνο, ακόμα κι αυτή η έκδοση των «πράσινων» θα μπορούσε να μην διασυρθεί.

Τι μένει πλέον; Να γίνει προσπάθεια για βελτίωση ενός συνόλου που δεν είναι για την κορυφή, ούτε όμως και για... πέταμα. Η δουλειά και η προσπάθεια αποτελούν τις μοναδικές λύσεις όπως σωστά επισήμανε ο Γιώργος Βόβορας. Και τουλάχιστον, το μίνιμουμ που θα πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός, είναι να παρουσιάζει μαχητικό πρόσωπο και να μην διασύρεται χωρίς καν να προσπαθεί...

Το παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου σε μία εβδομάδα θα δείξει αν υπάρχει επιστροφή. Όχι για την οκτάδα φυσικά που δεν τέθηκε ποτέ ως στόχος, αλλά για την εικόνα μίας κανονικής ομάδας που δεν θα κάνει «παιδικά λάθη» και θα μπορεί να παίξει σ' ένα σοβαρό επίπεδο στις δύο πλευρές του παρκέ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ