23.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Πρεμιέρα για το ΝΒΑ στις 22 Δεκεμβρίου!

Άσπρος καπνός... βγήκε από τις συζητήσεις ανάμεσα στο ΝΒΑ και την Ένωση Παικτών με τις δύο πλευρές να καταλήγουν στην απόφαση ότι το πρώτο τζάμπολ για τη νέα σεζόν θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου.

Το ΝΒΑ δεν φαίνεται πως θα ξεκινήσει από την νέα χρονιά αλλά πριν ακόμη έρθουν τα Χριστούγεννα. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε το πρώτο παιχνίδι για τη νέα σεζόν να διεξαχθεί στις 22 Δεκεμβρίου με τις δύο πλευρές να γνωρίζουν καλά ότι οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση θα προκαλούσε ζημιά στα ταμεία των ομάδων και όχι μόνο ενώ θα έθετε σε κίνδυνο την παρουσία των αστεριών του ΝΒΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οπότε το πρωτάθλημα του ΝΒΑ θα μπει ξανά στις ζωές μας λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Λος Άντζελες Λέικερς. Όπως είναι λογικό αυτή η καθυστέρηση θα αλλάξει και το πρόγραμμα και θα μειώσει τους αγώνες για την κάθε ομάδα και από τους 82 αγώνες θα πάει στους 72.

Παράλληλα αναμένεται η free agency να ανοίξει στις 20 Νοεμβρίου και όχι στις 22 του ίδιου μηνός όπου ήταν το πιο πιθανό σενάριο ενώ δύο μέρες νωρίτερα (18/11) θα διεξαχθεί το draft.

Ακόμη ένα σημαντικό νέο για τους οργανισμούς είναι ότι παρά τις αντιξοότητες που έχουν «χτυπήσει» την παγκόσμια οικονομία λόγω του κορονοϊού, το salary cup θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με την περσινή σεζόν (109.1εκατ.) ενώ μαζί με το φόρο πολυτελείας θα φτάσει στα 132.6εκατ δολάρια. Αυτή πρόκειται να είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που δεν υπάρχει αύξηση στο συγκεκριμένο κομμάτι.

To tz;ampol στις 22 Δεκεμβρίου προκαλεί έντονη ανησυχία στους γυμναστές όλων των ομάδων, καθώς είναι προβληματισμένοι για την υγεία των παικτών και αν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα συνεχόμενα ταξίδια κατά τη διάρκεια της σεζόν. Από τη μία οι ομάδες που αγωνίστηκαν στη «φούσκα» μέχρι το τέλος δεν έχουν αρκετό χρόνο να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και από την άλλη οι ομάδες που δεν βρέθηκαν στο Ορλάντο έχουν να μπουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς περίπου δέκα μήνες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ