24 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Η πρεμιέρα της ΑΕΚ και η καλή παράδοση

Η ΑΕΚ θα δώσει τον πρώτο αγώνα της για το φετινό Basketball Champions League την Τετάρτη (04/11, 19.30), υποδεχόμενη στο ΟΑΚΑ τη Χάποελ Χολόν, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Οι «κιτρινόμαυροι», που έφθασαν μέχρι τον τελικό του Final 8 που διεξήχθη πριν από ένα μήνα στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, επιστρέφουν στη δράση έχοντας και πάλι υψηλούς στόχους. Στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής είχε αναβληθεί λόγω κορονοϊού ο εντός έδρας αγώνας τους με την Τσμόκι Μινσκ. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα εν όψει της πρεμιέρας με το συγκρότημα του Στέφανου Δέδα, καθώς έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις, με τον προερχόμενο από τραυματισμό Μάρκους Σλότερ να είναι και πάλι στις «επάλξεις». Η Χάποελ Χολόν, από την πλευρά της, ταξίδεψε με ανεβασμένη ψυχολογία στη χώρα μας μετά την πρόκρισή της στον τελικό του ισραηλινού Λιγκ Καπ. Ο Έλληνας προπονητής της δεν υπολογίζει στον τραυματία Γιόγκεφ Οχαγιόν, ενώ ο Οντέντ Μπράντβαϊν ακολούθησε κανονικά την αποστολή, παρότι αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο.

Η προϊστορία δείχνει κυριαρχία της ΑΕΚ στις αναμετρήσεις με ισραηλινές ομάδες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Από το μακρινό 1964 η «Ένωση» επιβλήθηκε δώδεκα φορές των Ισραηλινών, ενώ υπέστη οκτώ ήττες. Τελευταία συνάντηση με ομάδα από το Ισραήλ ήταν πριν από περίπου ένα χρόνο (18/12/2019), στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του BCL, με την ΑΕΚ να επικρατεί με 91-73 της Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Διαιτητές της αναμέτρησης, η οποία θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω των μέτρων που έχουν παρθεί από την ελληνική κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού COVID-19, θα είναι οι Σαβέριο Λαντσαρίνι (Ιταλία), Μίκαλ Προτς (Πολωνία) και Μπενιαμίνο Μάνουελ Ατάρντ (Ιταλία).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ