15.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο ΜακΚόλουμ έφερε τα χαμόγελα στη Χίμκι (vid)

Η πρώτη νίκη της Χίμκι στην τρέχουσα Ευρωλίγκα είναι γεγονός, με το 83-77 επί του Ερυθρού Αστέρα να έρχεται με μια εκρηκτική τελευταία περίοδο και να προέρχεται από το ασυναγώνιστο δίδυμο που συνέθεσαν ο... συνήθης ύποπτος Αλεξέι Σβεντ, με τον Ερικ ΜακΚόλουμ στην πρώτη του φετινή εμφάνιση. Ο Ρώσος σταρ έκανε doublwe double, ο αμερικανός γκαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Η Χίμκι με τον Σβεντ να μοιράζει πάσες και τον Μονρό να σκοράρει προηγήθηκε με 13-8 δείχνοντας διαθέσεις να πάρει κεφάλι, όμως, οι Σέρβοι με πιο οργανωμένο παιχνίδι και πλουραλισμό στην επίθεση έκαναν σερί 10-0 προσπέρασαν με 18-13 και έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 22-19.  

Εξίσου αμφίρροπα εξελίχθηκε και η δεύτερη περίοδο, οι δύο ομάδες είχαν τα διαστήματά τους, με τον Σβεντ όμως να συνδέεται στα τελευταία λεπτά  και με το καλάθι, πέραν των πασών που ήταν 9 στο ημίχρονο(!) και έτσι να δημιουργείται το 44-40 του ημιχρόνου.

Οι Σέρβοι ξαναπήραν τον έλεγχο του ρυθμού στην τρίτη περίοδο, έπαιζαν άμυνα που έβγαλε εκτός αγώνα όλα τα ατού της Χίμκι και άφηναν μόνο τον Σβεντ να δρα, έφτασαν στο 48-53 στο 27' και εκεί ήρθε το διάστημα αφύπνισης της Χίμκι. Με τον ΜακΚόλουμ να μπαίνει δραστήριος από τον πάγκο, οι Ρώσοι βρήκαν... σπίθα και επανήλθαν μέχρι το 58-57 του 30ου λεπτού.

Επιστρέφοντας από τις ανάσες του στον πάγκο και ο Σβεντ η Χίμκι... δαιμονίστηκε αφού οι Σέρβοι δεν ήξεραν από πού να φυλαχτούν. Ο ΜαΚκόλουμ πλέον σκόραρε κατά ριπάς, στο 37'30'' η Χίμκι πήρε διψήφια διαφορά με 77-66 και απλά περίμενε να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση.

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ: Η πρώτη του φετινή εμφάνιση ήταν βγαλμένη από τις καλύτερες... σελίδες της καριέρας του Ερικ ΜακΚόλουμ. Ο χαρισματικός σκόρερ που έτσι έφτασε μέχρι την Ευρωλίγκα πριν από κάποια χρόνια, δικαίωσε σήμερα τη φήμη του με ένα δεύτερο ημίχρονο απολαυστικό και κυρίως, πολύ αποδοτικό για τον ίδιο και την ομάδα του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι 15 πόντοι μοιάζουν χαμηλή παραγωγικότητα για τον Σβεντ, αλλά οι 12 ασίστ που μοίρασε στους συμπαίκτες του ήταν καθοριστικός παράγοντας αφού έδωσε πλουραλισμό στην ομάδα και δεν την έκανε προβλέψιμη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ