11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αγωνιστικά, μπορούμε να το δούμε… μισογεμάτο

Μίας ταχύτητας δεν έγινε και ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ η Basket League, όμως, η εκκίνηση άρχισε να δείχνει στην πράξη την εκτίμηση που υπήρχε από τη διαμόρφωση των ρόστερ των 12 ομάδων. Μετά από πολλά χρόνια το... χάος διαφορών θα έχει εκλείψει και ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος, άρα και το ενδιαφέρον. Το καλύτερο όλων, είναι ότι αυτό θα συμβαίνει επειδή αρκετές ομάδες ξεπέρασαν τις προσδοκίες στην στελέχωση του ρόστερ τους. Ανέλπιστα πολλά καλά σε ένα εξ ορισμού προβληματικό πρωτάθλημα, στο οποίο είπαμε... αμήν που στελεχώθηκε και άρχισε, οπότε πλέον το καλύτερο είναι να προσπαθήσουμε να το απολαύσουμε όπως είναι ελπίζοντας ότι κάποτε θα γίνει... κανονικό και σε λειτουργία.


Τα τέσσερα παιχνίδια του Σαββάτου είχαν όλα κάτι να προσφέρουν. Με αυτό του Αγρινίου να ξεχωρίζει αφού έβγαλε θέματα και για τους δύο. Για το κατά συνθήκη γηπεδούχο Μεσολόγγι, αλλά και για τον Αρη.


Οι νεοφώτιστοι ήταν ξεκάθαρο από την αρχή της χρονιάς πού πόνταραν. Στα μαγικά του Καλαμπάκου. Σου λέει τόσες φορές έσωσε με τα ψέματα τον Κόροιβο, γιατί όχι κι εδώ; Εντάξει, γεγονός ότι έχει τον τρόπο του ο κόουτς, αλλά κάπου χρειάζονται και οι παίκτες. Η κρυάδα από τη Λάρισα στο κύπελλο σήμανε συναγερμό. Βρέθηκε η άκρη δανεισμού του Αγραβάνη που ήταν μακράν του δεύτερου ο καλύτερος, έγινε μια υπέρβαση για τον Φέργκιουσον που είναι καλός παίκτης κι ας μην οργίασε στην πρεμιέρα, βρέθηκε και ο Λάνγκφορντ με μικροέξοδα που έχει ποιότητα και εμπειρία και άρχισε να σουλουπώνεται το πράγμα. Οι παθιασμένοι αλλά άπειροι στην πλειοψηφία τους Ελληνες άρχισαν να βρίσκουν στηρίγματα και θα το πάνε όλοι μαζί όπου πάει. Η ανηφόρα παραμένει το ίδιο μεγάλη και απότομη αλλά είναι αλλιώς να αρχίζεις με νίκη και επί του Αρη.


Τώρα θα πεις κάποιος, ποιού Αρη; Η εικόνα της πρώτης πεντάδα δεν παρέπεμπε ακριβώς σε αθλητική ομάδα. Αρκετά παραπανίσια κιλά, αλλά έστω κι έτσι η εικόνα δεν δικαιολογείται. Η δεν τους είχαν πει ότι και ο αντίπαλος παίζει μπάσκετ ή δεν τους έχουν εξηγήσει πού παίζουν. Ο Αρης πήρε ένα ανέλπιστο δώρο από τη FIBA για το οποίο ακόμα απορούν πολλοί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θα είναι τουλάχιστον αυτοκτονικό να το χαραμίσει με τέτοιο αγωνιστικό πρόσωπο.


Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκη το... θέμα ήταν ο ΠΑΟΚ. Το ρόστερ που φτιάχτηκε στην ομάδα ούτε σε εφιάλτη δεν μπορούσε να συνδυαστεί με τέτοια παρουσία. Απελπιστική εικόνα που δημιούργησε αναπόφευκτα ερωτηματικά. Ούτε νωρίς μπορεί να πει κανείς ότι είναι, με πάνω από δύο μήνες προετοιμασία και το χειρότερο ούτε πολλά περιθώρια υπάρχουν στον ΠΑΟΚ. Ολοι θυμούνται ότι πέρυσι... σχεδόν έπεσε και με τις καλοκαιρινές μεταγραφές υπάρχει ανυπομονησία για άμεση διόρθωση.


Ο Ηρακλής είναι για πολλούς ένας ισχυρός υποψήφιος τετράδας. Εχει αρχίσει τη χρονιά με κάζο, τον αποκλεισμό από το BCL, αλλά από προχθές δικαιούται να λέει ότι ήταν μια στραβή και πάμε παρακάτω. Ωραίο μπάσκετ, πληθωρική εμφάνιση, μόνη αναμονή να τα δείξει και σε πιο δύσκολα αφού ο συγκεκριμένος ΠΑΟΚ... δεν.


Στο Φάληρο η ΑΕΚ έδειξε σε γενικές γραμμές τα αναμενόμενα. Και ένα γεμάτο ρόστερ, με ποιότητα και εμπειρία, που μπορεί να ξεπεράσει μέσα σε δυο - τρία λεπτά ένα ματς που έχει στραβώσει για 30, αλλά και ότι έχει χρόνο για να... συνέλθει. Το στοίχημα του BCL ήταν μεγάλο και έφερε και ανισορροπίες στο ρόστερ, τώρα αυτό ξεφόρτωσε και οι, όχι λίγοι, εναπομείναντες πρέπει να γυρίσουν διακόπτη και να βάλουν μπρος.


Και ο Ιωνικός έδειξε τα αναμενόμενα. «Ψαγμένο» ρόστερ που αναμενόταν με την εμπλοκή του πολύ καλά δικτυωμένου στην αγορά ατζέντη Νίκου Σπανού, ελληνικά στοιχήματα που κάνουν έτσι κι αλλιώς ενδιαφέρον το πρότζεκτ, ένας προπονητής με χιλιόμετρα και αξία, και συνολικά μια ιστορία που η προοπτική είναι να μας απασχολήσει θετικά στην διάρκεια της σεζόν.


Στο Περιστέρι ο Κολοσσός επιβεβαίωσε ότι θα είναι... κολιτσίδας πέριξ της τετράδας. Είναι από τις φορές που μια ομάδα εμφανίζεται με 12 νέους παίκτες, αλλά οι επιλογές έπειθαν από την ώρα που γίνονταν ότι αξίζουν τον κόπο. Ο Ηλίας Καντζούρης έδειξε δουλειά στον Ηρακλή και τώρα πήγε να χτίσει κάτι δικό του εξ αρχής που να αρέσει. Στις επιλογές φαίνεται να έχει κάνει διάνα, η πρώτη εντύπωση κεντρίζει το ενδιαφέρον.


Το Περιστέρι είναι δεδομένα ποιοτικό, γεμάτο, φιλόδοξο και όχι μόνο στην Ελλάδα. Εκανε μια καλή αρχή περισσότερο ψυχολογίας, αφού αρκετοί βασικοί παίκτες εντάχθηκαν από τραυματισμούς λίγες μέρες πριν και έρχεται η πρεμιέρα στην Ευρώπη, άρα και αρχίζει η πιο σημαντική διαδικασία για τους πρώτους μήνες, να βρεθεί η αγωνιστική ισορροπίας εν μέσω αυξημένων υποχρεώσεων χωρίς να χαθεί πουθενά πολύτιμο έδαφος.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ