22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Μπασκόνια υπέβαλλε τη Ρεάλ σε μαρτύριο

Ο επί σειρά ετών ηγέτης της Τόρνικε Σενγκέλια μετακόμισε στη Μόσχα, όμως η Μπασκόνια δείχνει ικανή να βάλει ψηλά και φέτος τον πήχη. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η εκκίνηση της φετινής Ευρωλίγκας, αφού οι Βάσκοι μπήκαν στη διοργάνωση με νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 76-63.

 


Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στην τέταρτη περίοδο όταν οι γηπεδούχοι έδειξαν να έχουν περισσότερη ενέργεια και κυρίως αποφασιστικότητα έναντι των φιλοξενούμενων που έχασαν γρήγορα την επαφή με το σκορ και εγκατέλειψαν την προσπάθεια.

 


Χαμηλά ποσοστά και σκληρές άμυνες οδήγησαν το πρώτο ημίχρονο σε ένα χαμηλό σκορ. Η Ρεάλ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι αφού με 3/4 τρίποντα, προηγήθηκε με 11-5 στο 6' όμως η Μπασκόνια ισορρόπησε γρήγορα και πλησίασε στον πόντο (15-16) στο τέλος της πρώτης περιόδου. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν και στη δεύτερη περίοδο (21-22 στο 15') και η Μπασκόνια που έβγαλε επιθετικότητα στην άμυνα της, προσπέρασε με 28-27 στο 17'. Ο Άλεκ Πίτερς ήταν αποτελεσματικός (12 πόντοι με 4/4 βολές, 1/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα) και η Μπασκόνια πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με τέσσερις (33-29).

 


Η Ρεάλ έδειξε αποφασισμένη στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου να απεγκλωβιστεί από τη θέση στην οποία την έβαλε η Μπασκόνια στο πρώτο. Με ένα σερί 10-3 στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τρίτης περιόδου, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο βρέθηκε μπροστά με 39-36 όμως αυτό το σερί δεν ήταν η αφετηρία για να ξεφύγει. Προσωρινά όμως. Η Μπασκόνια συνέχισε μέσα από την άμυνα της να βρίσκει ενέργεια και 10 λεπτά πριν το τέλος ήταν και πάλι μπροστά με 52-49. Το σερί των Βάσκων έφτασε στο 20-4 και πέντε λεπτά πριν το τέλος είχαν προβάδισμα 10 πόντων (66-56). Η «βασίλισσα» πέταξε λευκή πετσέτα. Μέσα από ατομικές ενέργειες έψαξε την επιστροφή στο παιχνίδι αλλά ήταν φανερό ότι δεν την πίστευε.

 

 

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Το 20-4 που «έτρεξε» η Μπασκόνια από τη στιγμή που προσπέρασε η Ρεάλ προς το τέλος της τρίτης περιόδου, ήταν όλο το παιχνίδι. Οι Βάσκοι έβγαλαν σκληράδα στην άμυνα τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κράτησαν τη Ρεάλ σε μία εμφάνιση πολύ μακριά από τα συνηθισμένα επίπεδα.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Οι 63 πόντοι της Ρεάλ τα «λένε» όλα. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο είχε υπερδιπλάσια λάθη από τις ασίστ της (15 λάθη, επτά ασίστ) και έχοντας 23/57 σουτ δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη.

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ