28.9 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι “αιώνιοι” και τα “παράθυρα”

Όπως ήταν ήδη γνωστό, η Ευρωλίγκα όρισε κανονικά αγώνες της πάνω στα "παράθυρα" της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 τον Νοέμβριο και τον Φεβρουάριο, οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε με ποιους αντιπάλους θα παίξουν εκείνες τις ημερομηνίες ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου η Εθνική ομάδα παίζει εκτός έδρας με την Μεγ. Βρετανία, ωστόσο την ίδια ημερομηνία ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Ρεάλ στο πιο σημαντικό παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Μία μέρα νωρίτερα, στις 23 Νοεμβρίου, ο Ολυμπιακός παίζει στο Μιλάνο με αντίπαλο την Αρμάνι. Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η Εθνική υποδέχεται το Ισραήλ, ενώ τρεις μέρες αργότερα, την 30η Νοεμβρίου, ο Ολυμπιακός πηγαίνει να παίξει στη Βαλένθια και την επομένη, 1 Δεκεμβρίου, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Μάλαγα.

Στο "παράθυρο" του Φεβρουαρίου, η Εθνική υποδέχεται την αντίπαλο που θα προκύψει από τον προκριματικό γύρο στις 22 του μήνα. Εκείνη την ημέρα ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Βαλένθια, ενώ την επομένη, 23 Φεβρουαρίου, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στη Μόσχα για να παίξει με την Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα. Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου η Εθνική υποδέχεται τη Μεγ. Βρετανία και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαρτίου η Ευρωλίγκα προγραμμάτισε το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ για τον δεύτερο γύρο! Το ντέρμπι του πρώτου γύρου θα γίνει στο ΣΕΦ στις 10 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.

Η πρεμιέρα της φετινής Ευρωλίγκας θα γίνει το διήμερο 12-13 Οκτωβρίου. Στις 12 ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στο ΣΕΦ την Μπασκόνια και στις 13 ο Παναθηναϊκός θα παίξει με την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη. Μέχρι το μεταξύ τους ντέρμπι την 6η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός θα έχει παίξει κατά σειρά με την Μπάμπεργκ (εντός), την ΤΣΣΚΑ (εκτός), τη Φενερμπαχτσέ (εντός) και την Μπασκόνια (εκτός), ενώ ο Ολυμπιακός με τη Μάλαγα (εντός), τη Μακάμπι (εκτός), την Κίμκι (εντός) και την Μπαρτσελόνα (εκτός).

Φέτος οι εβδομάδες στις οποίες θα υπάρχει διπλή αγωνιστική θα είναι πέντε (24-27/10, 14-17/11, 19-22/12, 16-19/1, 20-23/3).

Για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα της Ευρωλίγκας τη σεζόν 2017-18 πατήστε ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ