26.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

ΕΡΤ τριετίας και οι 13 με… οψιόν Ολυμπιακού και στοιχηματικός χορηγός

Η πραγματικά καλή είδηση που βγήκε από τη σημερινή συνεδρίαση στον ΕΣΑΚΕ είναι η δέσμευση των 13 ομάδων που θεωρητικά θα βρεθούν στην εκκίνηση του επόμενου πρωταθλήματος ότι θα πάνε μαζί να βρουν τηλεοπτική στέγη.

Με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ το παιχνίδι αλλάζει, η ΕΡΤ που είναι και το κανάλι που θα φιλοξενήσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την Basket League έχει λόγο πια να δικαιολογήσει το έξοδο και να μην δώσει... ελεημοσύνη, ενώ στην κουβέντα που θα γίνει για τριετές συμβόλαιο, θα μπει και ο Ολυμπιακός. Η πρόβλεψη του δεύτερου χρόνου δηλαδή θα έχει ξεχωριστά ποσά αν επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία ο Ολυμπιακός και φυσικά αν θελήσει σε μια τέτοια περίπτωση να συμμετέχει σε κοινό γκρουπ, αφού κανείς δεν μπορεί να ξέρει τις προθέσεις των «ερυθρόλευκων» και κανείς δεν μπορεί να τους δεσμεύσει.

Το πρωτάθλημα βέβαια εκτός από τηλεόραση θέλει και κεντρικό χορηγό, μετά την απόφαση της ΕΚΟ να... υποχωρήσει σε λεφτά και χορηγική σχέση. Κι εκεί θα ακολουθηθεί η πεπατημένη σε πολλά αθλητικά μέτωπα παγκοσμίως, η στοιχηματική εταιρία δηλαδή. Εχουν ήδη αρχίσει επαφές με διάφορες, υπάρχει αισιοδοξία ότι κάποια θα δεχθεί να πλησιάσει έστω ένα αξιοπρεπές ποσό και στην κλήρωση του πρωταθλήματος να μπορεί ο ΕΣΑΚΕ να ανακοινώσει περιχαρής ότι... την βγάζουμε και φέτος.

Από την σημερινή συνεδρίαση απουσίαζε ο Πανιώνιος, για πρώτη φορά αφού δεν εμφανίστηκε ούτε ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος ούτε κάποιος συνεργάτης του με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον, όπως απουσίαζε και ο Κωστής Ζομπανάκης μετά και από την παραίτησή του από την θέση του στρατηγικού συμβούλου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ