20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ξέσπασε ο Ιμπάκα: «Δεν γεννήθηκα στη ζούγκλα»

Ο Σερτζ Ιμπάκα μέσω ενός γράμματος που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter απάντησε σε όσους υποστήριξαν ότι έχει διαφορετική ηλικία από αυτή που έχει δηλώσει.

Παράλληλα άφησε υπόνοιες ότι έχει πέσει θύμα ρατσισμού.

Αναλυτικά:

«Είμαι περήφανος για την καταγωγή μου. Είμαι επίσης περήφανος για την σκληρή δουλειά που έχω κάνει ώστε να φτάσω εδώ που είμαι τώρα ως παίκτης.

Είμαι πολύ απογοητευμένος με το μικρό μέρος της κοινωνίας που διαδίδει φήμες και δημιουργεί ειδήσεις βασισμένες στα στερεότυπα, χωρίς καμία απόδειξη. Είμαι στεναχωρημένος που μέχρι σήμερα υπάρχουν ακόμα απόψεις βασισμένες στην καταγωγή και σαν Αφρικανοί, πρέπει να σηκώσουμε το ανάστημά μας.

Γεννήθηκα στην πρωτεύουσα του Κονγκό, Μπραζαβίλ. Μία πόλη με πληθυσμό πάνω από ένα εκατομμύριο. Μία πόλη με νοσοκομεία και υποδομές. Γεννήθηκα σε μία ενωμένη και αγαπημένη οικογένεια. Δεν γεννήθηκα στη ζούγκλα.

Ξέρω ποιος είμαι και ξέρω από που έρχομαι. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους που με ξέρουν καλά. Κανένας δεν μπορεί να πάρει την περηφάνια μου για την καταγωγή μου και την αγάπη που έχω για το μπάσκετ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ