19.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τα “ψιλά γράμματα” της… μετέωρης Basket League

Η μία φορά που στον ΕΣΑΚΕ δικαιούνται να επικαλεστούν και κάποιον άλλον, ολόκληρη... Πολιτεία μάλιστα, για το ότι η Basket League θα παραμείνει σκορποχώρι, δεν αλλάζει την ουσία. Δηλαδή ότι... θα παραμείνει σκορποχώρι.


Είναι γεγονός και όχι δικαιολογία ότι οι "καραμπόλες" στο δύσκολο παζλ των αθλητικών ομοσπονδιών και των εκλογών τους, στέρησαν από το επαγγελματικό πρωτάθλημα την ευκαιρία να δούμε για πρώτη φορά πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Διότι δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι ομόφωνα είχαν συμφωνήσει να ζητήσουν από τον Λευτέρη Αυγενάκη να νομοθετήσει σκληρά μέτρα. Δεν πρόλαβε όμως, ο νόμος πήγε πίσω και στον ΕΣΑΚΕ κάτι έπρεπε να κάνουν για να βάλουν μπρος ένα πρωτάθλημα, αφού το... καθόλου πρωτάθλημα θα ήταν καταστροφή.


Η πολύωρη σημερινή γενική συνέλευση, είχε μερικά "ψιλά γράμματα" που πρέπει να επισημανθούν.

* Το ότι η αύξηση της εγγυητικής κατά 140 χιλιάδες ευρώ δεν καλοφαινόταν σε πολλούς φάνηκε όταν τέθηκε θέμα συμφωνία κυρίων για να υπάρξει παρότι δεν νομοθετήθηκε. Παραπέμφθηκε στις καλένδες και σαν... παρηγοριά πέρασε ότι όποια ομάδα δεν παρουσιάσει πλήρη εξόφληση όλων των υποχρεώσεων της σεζόν 2019-20 θα μηδενίζεται μέχρι να το κάνει. Κάτι είναι κι αυτό, αν δεν βρουν πάλι πρόφαση να το καταπατήσουν.

* Η απόφαση για μία πρώτη και δύο ανόδους, θα ισχύσει ανεξάρτητα από τον αριθμό των ομάδων που θα βρεθούν στην εκκίνηση αλλά και στον τερματισμό. Ακόμα δηλαδή και να μην είναι οι 13 που θεωρητικά υπάρχουν σήμερα και να είναι 11, πάλι θα πέσει ένας και θα ανέβουν δύο και του χρόνου θα έχοπυμε 12. Συμφώνησαν όλοι ότι αν δεν υπήρχε πτώση θα βλέπαμε... τέρατα, όπως ο καθένας μπορεί να τα εννοήσει.

* Μεσολόγγι και Πανιώνιος έβαλαν θέμα να καταπατηθεί και το γήπεδο των 1.200 θέσεων λέγοντας ότι δεν θα υπάρχουν θεατές του χρόνου. Αυτό βέβαια, είναι μια υπόθεση. Και στον ΕΣΑΚΕ βρήκαν την μέση λύση. Οτι θα επιτραπεί αν είναι τα ματς κεκλεισμένων των θυρών, αλλά αν επιτρέπεται έστω και... ένας θεατής, θα ισχύσει το 1.200. Και μάλιστα, θα πρέπει να προσκομίσουν παραχωρητήριο δεύτερης έδρας με τέτοια χωρητικότητα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα.

* Στο πιο σημαντικό θέμα που είναι το οικονομικό, η αποχώρηση της ΕΚΟ από κεντρικός χορηγός δεν είναι ακριβώς όπως ακούγεται. Το ότι μένει η εταιρία σαν δεύτερος χορηγός με 300 χιλιάρικα είναι συν για το πρωτάθλημα, αφού πέρυσι δεν υπήρχε τέτοιος. Μένει και μια εταιρία ενέργειας που υπήρχε. Αρα, προστέθηκε ένας... υποχορηγός και 300 χιλιάρικα στο ταμείο, αλλά βέβαια αγνοείται ο κεντρικός. Αν βρεθεί, τότε το ταμείο θα είναι συν.

* Για την τηλεόραση, οι ελπίδες εννοείται ότι είναι στο κρατικό κανάλι αλλά και στο... ποδόσφαιρο. Αν ισχύσουν οι φήμες ότι αυτό θα φύγει και θα πάει προς το συνδρομητικό, η ΕΡΤ όχι μόνο θα έχει ανάγκη από αθλητικό πρόγραμμα, αλλά θα έχει κενές και τις καλές ώρες και δεν θα στείλει το μπάσκετ στην μεσημεριανή... εξορία. Εντάξει, ελπίδες είναι ακόμα αλλά υπάρχουν.


Επί της ουσίας, φάνηκε ότι ούτε η... συγκυρία πιστεύει ότι μπορεί κάποτε να γίνει σοβαρή δουλειά στην Basket League και έβαλε το σύμπαν να συνωμοτήσει για να μην δούμε έστω τις προϋποθέσεις. Από 'κει και πέρα, πρωτάθλημα θα γίνει. Και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει φανεί αν θα έχει μερικές βασικές αρχές, πέρα από ομάδες και λεφτά που ακόμα αναζητούνται.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ