22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η 3η Ιουλίου ήταν κάτι παραπάνω από μια παρουσίαση

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης παρουσιάστηκαν στις 3 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, αναλαμβάνοντας τις τύχες σε αυτή την ιδιαίτερη ιστορική συγκυρία για τον Παναθηναϊκό, πλάι στον πρόεδρο Τάκη Τριαντόπουλο και τον νέο τεχνικό, Γιώργο Βόβορα. Για πολλούς φίλους της ομάδας ήταν μια καλή στιγμή, μέσα στον «Αρμαγεδδώνα» των εξελίξεων που έφερε η απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, καθώς είδε δύο «σημαίες» να βγαίνουν μπροστά, αλλά αυτή η παρουσίαση ήταν κάτι παραπάνω από το ίδιο το γεγονός.

Δεν πρόκειται απλά για δύο «σημαίες», οι οποίες πήραν την πρωτοβουλία, για να… ηρεμήσει ο κόσμος. Δεν ήταν ένα απλό εφέ, που κρύβει οποιαδήποτε προβλήματα μπορούσαν να υπάρξουν. Η επιλογή των δύο εμβληματικών ηγετών είχε σχέση με το ότι αποτελούσαν τις ίσως δύο καταλληλότερες προσωπικότητες, οι οποίες δίπλα σε Τριαντόπουλο και Βόβορα θα μπορούσαν να παράσχουν πολύτιμες υπηρεσίες, χάρη στις σχετικές τους γνώσεις, για την επόμενη ημέρα του «τριφυλλιού».

Το βλέπει κανείς αυτό από το πώς κινείται η ομάδα όλο αυτό το διάστημα, και δη από τη μέρα που παρουσιάστηκαν. Στην ίδια την ημέρα της παρουσίασης, δε, διάλεξαν πολύ χαμηλούς τόνους, γιατί γνωρίζουν πως, ειδικά τα τελευταία οκτώ χρόνια, το κοινό έχει ακούσει ουκ ολίγα περί σπουδαίων επιδιώξεων, αλλά στο τέλος πάντοτε η χρονιά, είτε χαρακτηριζόταν ως αποτυχημένη είτε θεωρείτο πως χρειαζόταν κάτι ακόμη, για να είναι απόλυτα επιτυχημένη, εξαιρώντας ίσως το 2013, όπου έγινε η απόλυτη έκπληξη με τεχνικό τον Αργύρη Πεδουλάκη και το 2017, όπου μπορεί να υπήρξε η ιστορία με το πούλμαν, αλλά λίγο αργότερα κατακτήθηκε τίτλος στην έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου.

«Τους στόχους τους ξέρουμε εμείς μέσα μας. Μην δημιουργούμε εντυπώσεις θετικές ή αρνητικές. Είναι ακόμα στη δημιουργία της η ομάδα», ήταν η χαρακτηριστική φράση του «Φράγκι», που χρειαζόταν πιο πολύ από οποιδήποτε άλλη. Και με μότο το «δε μιλάμε πολύ, δουλεύουμε πολύ», ο σύλλογος έχει μέχρι εντυπωσιάσει με τη μεθοδικότητα, με την οποία κινείται προς το παρόν στο δρόμο για τη συμπλήρωση του ρόστερ.

Οι δύο εμβληματικοί ηγέτες του, ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής, Νίκος Παππάς, μίλησαν διαδοχικά με τον Νέντοβιτς σε ένα 24ωρο, πείθοντάς τον άμεσα να υπογράψει, όπως έκαναν και με τον Φόστερ. Αυτός μοιάζει να είναι ο τρόπος λειτουργίας στις διαπραγματεύσεις και δείχνει, ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να περνά δύσκολα, αλλά οι άνθρωποι που τον απαρτίζουν, δεν έχουν σκοπό να πηγαίνουν στην τύχη, για να «κυνηγήσουν» ένα προσωρινό κέρδος, είτε αγωνιστικό στη διάρκεια της χρονιάς είτε εντυπώσεων.

Μεγαλύτερη απόδειξη από το «διπλό» χτύπημα με τον εξαιρετικά χρήσιμο Σαντ-Ρος και τον βελτιωμένο Όγκαστ δεν μπορούσε να υπάρξει. Αμφότεροι, λίγες ώρες ή μέρες αφού πλησιάστηκαν, συμφώνησαν και αναμένεται να ανακοινωθούν. Το ίδιο έγινε και στην περίπτωση του Λορένζο Μπράουν, ο οποίος όμως βρήκε πιο πολλά χρήματα στην Φενέρ, ενώ και ο Νικολάς Λαπροβίτολα μοιάζει «ψημένος», αλλά το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ είναι αρκετά «βαρύ» (1.2 εκατομμύρια για την νέα σεζόν), ώστε να το παρατήσει, χωρίς να πάρει κάποια αποζημίωση.

Εν ολίγοις, μέσα σε λίγες μέρες, υπήρξαν έξι αξιοσημείωτες περιπτώσεις παικτών, οι επαφές με τους οποίους έδειξαν πως οι «πράσινοι» ξέρουν τι ζητούν και, κυρίως, με ποιο τρόπο θα γίνει η σωστή προσέγγιση. Όλο αυτό δεν είναι τυχαίο και, φυσικά, οφείλεται σε όσα είδαμε εκείνο το μεσημέρι της 3ης Ιουλίου.

Οι δύο ιστορικοί αρχηγοί δεν ήρθαν σε αυτές τις θέσεις, δηλαδή, απλά για να τις διακοσμήσουν με τα ονόματά τους. Απεναντίας, ήρθαν για να παράξουν έργο, με τον τρόπο που τόνισαν πως θα το κάνουν και, ήδη, με την υπόλοιπη ομάδα συνεργατών, που γνωρίζουν το ΟΑΚΑ καλύτερα και… από τα πατρικά τους σπίτια, υπάρχει αποτέλεσμα που φέρνει αισιοδοξία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ