21.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Οι παίκτες “μετριούνται” και “θωρακίζονται”

Μια σημαντική, αλλά όχι απαραίτητα κρίσιμη με την στενή έννοια του όρου, Γενική Συνέλευση έχει συγκαλέσει για αύριο (6/7) ο ΠΣΑΚ με το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών να θέλει να αναλύσει εκτενώς στα μέλη του τις ενέργειες που έχουν γίνει για τα πολλά μέτωπα που απασχολούν τον κλάδο τους.

Αρχίζοντας από τα βασικά, ένα πρώτο σημαντικό ενδιαφέρον είναι το μέγεθος της προσέλευσης που θα υπάρξει αύριο. Είναι πολλές οι φορές που οι ίδιοι οι παίκτες λένε και δημόσια "ποιος ΠΣΑΚ", αλλά όταν καλούνται δεν συμμετέχουν για να γίνει ζωντανός και κατ' επέκταση εποικοδομητικός διάλογος και να απαντηθούν ερωτήματα.

Η διοίκηση του Ανδρέα Γλυνιαδάκη, με τους στενούς του συνεργάτες Βασίλη Ξανθόπουλο και Δημήτρη Μαυροειδή, είναι από καιρό... στον δρόμο, σε μια σειρά επαφών και κατάθεσης προτάσεων, προς Πολιτεία, ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ. Το βασικό μέλημα των παικτών είναι να δείξουν προς όλες τις πλευρές ότι είναι σύμμαχοι για το καλό του μπάσκετ και δεν πρέπει να υπάρχουν αντιπαλότητες, όπως επίσης και να... θυμίζουν ότι οι αθλητές είναι οι πρωταγωνιστές, όσο απαραίτητοι κι αν είναι πολλοί ακόμα κλάδοι.

Είναι πολλά τα θέματα που έχουν βάλει σε επίσημες ατζέντες από τον ΠΣΑΚ. Η μείωση των ξένων στην Basket League, ακόμα και... στο περίπου δηλαδή να έχουν οι ομάδες έξι ή και παραπάνω όσες παίζουν Ευρώπη αλλά στο πρωτάθλημα να παίζουν πέντε, ακόμα και με δικαίωμα εναλλαγής. Η εφαρμογή των νόμων για τα στοιχειωδώς εξώφθαλμα θέματα χρεών και καθυστερήσεων. Οι δύο μεταγραφές Ελλήνων παικτών μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου.

Αλλά και στις χαμηλότερες κατηγορίες όπου υπάρχουν επαγγελματίες, εκεί όπου έχει... χαθεί η μπάλα, τουλάχιστον τα αυτονόητα. Η ασφάλιση και η εξασφάλιση των όποιων συμφωνιών είναι καταγεγραμμένες. Και πάλι η εφαρμογή των νόμων.

Η διοικητική ομάδα του ΠΣΑΚ, πάντα λαμβάνοντας τη μηνύματα των συναδέλφων, έφτιαξε τη ατζέντα και έκανε τις επαφές το προηγούμενο διάστημα. Αύριο, ο στόχος είναι να ανοίξουν όλα τα χαρτιά στο τραπέζι, να ακουστούν γνώμες, ενστάσεις, νέες προτάσεις, τα πάντα από την πλειοψηφία των παικτών και να καθοριστεί η περαιτέρω πορεία.

Αυτή η πορεία πάντως, υπάρχει ισχυρή βούληση να είναι με πνεύμα συνεργασίας και ρεαλισμού. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι διάφοροι "ψίθυροι" που έχουν ακουστεί από την ημέρα που ανακοινώθηκε η σύγκληση της γενικής συνέλευσης για τάση απεργίας εν όψει της επόμενης σεζόν, δεν αντικατοπτρίζουν στο ελάχιστο την πρόθεση των διοικούντων. Το αντίθετο μάλιστα, αφού θεωρούν ότι σε μια τόσο δύσκολη εποχή για όλον τον κόσμο, η "μετωπική" θα ήταν σαν... χαρακίρι με βασικούς χαμένους τους παίκτες. Και η πρόθεσή τους, μόνο τέτοια δεν είναι, αλλά μόνο η από κοινού με όλους τους φορείς βελτίωση όρων και συνθηκών.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ