13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Απλά, λιτά κι άκρως Παναθηναϊκά

Η νέα εποχή στον Παναθηναϊκό ξεκίνησε και τυπικά το μεσημέρι της Παρασκευής (3/7) και πλέον στο «τριφύλλι» πνέει άνεμος -συγκρατημένης- αισιοδοξίας.

Αν η αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητα αρνητικό γεγονός για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού, δεν ισχύει το ίδιο και για την επόμενη μέρα, διότι αυτή θα στηριχθεί σε στιβαρά και... παναθηναϊκά μπράτσα. 

Μόνο και μόνο η παρουσία του Φραγκίσκου Αλβέρτη και του Δημήτρη Διαμαντίδη στη συνέντευξη Τύπου έδειξε ότι οι φίλοι των «πράσινων» θα πρέπει να αισθάνονται μία σιγουριά.

Από τα λόγια όλων φάνηκε ότι υπάρχει η πρόθεση για να επιβεβαιωθεί το τρίπτυχο που είχε προαναγγελθεί στην επίσημη ανακοίνωση της 26ης Ιουνίου στην οποία έγινε γνωστό το νέο διοικητικό σχήμα της ΚΑΕ.

«Ομάδα, διοίκηση, κόσμος», ενωμένοι λοιπόν και... κορονοϊού επιτρέποντος ο Παναθηναϊκός θα έχει τη μαζική στήριξη των οπαδών του τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Παράλληλα είναι φανερή η πρόθεση για... παύση πυρών με την Ευρωλίγκα και μένει να φανεί αν θα αλλάξει στάση και η ίδια η διοργάνωση, σταματώντας να τιμωρεί για το παραμικρό τους πρωταθλητές Ελλάδας εντός κι εκτός παρκέ.

Όσον αφορά τον Τάκη Τριαντόπουλο, στα λόγια του φάνηκε ότι γνωρίζει ακριβώς τι καλείται να κάνει και πιθανότατα, έχοντας άριστη γνώμη επί των οικονομικών, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ηγηθεί στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Δεν θα είναι όλα ρόδινα

Η παρουσία ανθρώπων κοινής αποδοχής δημιουργεί ένα... δόκιμο διοικητικό σχήμα, όμως η χρονιά που έρχεται θα είναι δεδομένα πολύ δύσκολη.

Μία σημαντική παράμετρος όμως αφορά τις δυσκολίες που θα υπάρχουν εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ που είναι βέβαιες. Ωστόσο με τη σιγουριά και τη γνώση ατόμων όπως ο «Φράγκι» και ο «3D», θα πρέπει να είναι όλοι σίγουροι ότι οι φουρτούνες θα ξεπεραστούν με μπασκετικό τρόπο.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Βόβορας έδειξε έτοιμος για την πρόκληση. Όπως ξεκαθάρισε είναι πάντοτε αισιόδοξος κι αυτή είναι μία καλή αρχή. Όπως έχει γραφτεί ξανά όμως, δικαιούται να έχει την απαιτούμενη πίστωση χρόνου. Από τη διοίκηση είναι δεδομένη, αλλά θα πρέπει σε αυτό να συμβάλλει και ο κόσμος ο οποίος αρέσκεται να τα βάζει με όλους και με όλα όταν δεν βλέπει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο στόχος

Ακόμα κι αν δεν υπήρξε ξεκάθαρη εξαγγελία, στην πραγματικότητα αποκαλύφθηκαν οι στόχοι της νέας σεζόν.

Άπαντες συμφώνησαν ότι η ομάδα θα πρέπει να βγάζει υγεία εντός κι εκτός παρκέ και στη συνέχεια να παλεύει με όλες τις δυνάμεις της για τα αποτελέσματα.

Εφόσον η περίφημη «μαχητική ψυχή» εμφανίζεται σε όλους τους αγώνες και οι παίκτες (Έλληνες και ξένοι) προσπαθούν φτάνοντας ή και ξεπερνώντας τα όριά τους, όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν. 

Ο ρεαλισμός που υπάρχει σε όλα τα μέλη της διοίκησης δεν αφήνει περιθώρια για μεγάλα λόγια που θα ήταν παντελώς άστοχα.

Το ρόστερ

Αμέσως μετά το φινάλε της συνέντευξης Τύπου στην οποία «βγήκε» και η είδηση για την αποχώρηση του Νίκου Παππά, άρχισαν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Ο Παναθηναϊκός είναι σίγουρο πλέον ότι θα ενισχυθεί και με αρκετούς Έλληνες παίκτες, διότι είναι απαραίτητοι, ειδικά για την Basket League. 

Επιπλέον οι Αμερικανοί και γενικότερα οι ξένοι αθλητές που θα προστεθούν στο έμψυχο δυναμικό του θα είναι όλοι σχετικά νέοι, οι οποίοι θα προσπαθούν να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.

Θα έχουν δηλαδή κίνητρο να αποδείξουν την αξία τους και να λάμψουν, μέσα από μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα όπως είναι οι «πράσινοι».

Οι εξελίξεις

Πλέον θα αρχίσουν να υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις για τον Παναθηναϊκό και στο «χτίσιμο» της νέας ομάδας. Όπως είπε ο κόουτς Βόβορας οι βασικοί «πυλώνες» θα είναι οι Παπαπέτρου, Μήτογλου και Παπαγιάννης.

Αυτοί οι τρεις θα πρέπει να βγουν μπροστά και μαζί με τους υπόλοιπους να κρατήσουν την ομάδα σ' ένα καλό επίπεδο. Μπορούν να τα καταφέρουν; Καθρέφτης για όλους είναι το παρκέ.

Από το ξεκίνημα της προσεχούς εβδομάδας θα ολοκληρωθούν και τυπικά ορισμένες μεταγραφές με πρώτη αυτή του Μάρκους Φόστερ ο οποίος έχει συμφωνήσει σε όλα.

Πλέον μένει να φανεί πως θα κινηθούν οι «πράσινοι» και στις υπόλοιπες θέσεις της περιφέρειας, καθώς άπαντες πίστευαν ότι ο Παππάς θα συνέχιζε, αλλά και στη γραμμή των ψηλών.

Οι απαντήσεις θα δοθούν άμεσα.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ