19.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Εκτός Ευρωλίγκας η Μονπελιέ λόγω κορονοϊού

Η πανδημία του κορονοϊού δεν προκάλεσε μόνο υγειονομική κρίση, αλλά και οικονομική, αφήνοντας τα «σημάδια» της και στον αθλητισμό και ειδικότερα στο μπάσκετ.

Η Μονπελιέ, την οποία αντιμετώπισε πέρυσι ο Ολυμπιακός στα προκριματικά της Ευρωλίγκας Γυναικών αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το «εμπόδιό» της με αποτέλεσμα να συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία του στο Eurocup Γυναικών, απέσυρε τη συμμετοχή της από τη διοργάνωση της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της γαλλικής ομάδας, Φρανκ Μανά, προχώρησαν στη δύσκολη απόφαση να μην πάρουν μέρος στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, την καινούρια σεζόν, ώστε να μην επιβαρυνθούν με επιπλέον έξοδα. «Προκειμένου να διατηρηθεί η οικονομική σταθερότητα του συλλόγου, διατηρώντας παράλληλα την υγεία των υπαλλήλων μας, αποφασίσαμε να μην αγωνιστούμε στην Ευρώπη», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Η BLMA κέρδισε πέρυσι στο κλειστό της Χαλκίδας «Τάσος Καμπούρης» με 66-63 τις «ερυθρόλευκες» και επανέλαβε την επιτυχία της στο «Palais Des Sports De Lattes» (86-67). Έτσι, εξασφάλισε την παρουσία της στους ομίλους της Ευρωλίγκας Γυναικών. Τερμάτισε τέταρτη στο Β’ Όμιλο, με 7-7, και στα προημιτελικά θα αντιμετώπιζε τη ρωσική Εκατέρινγκμπουρκ, αλλά η ραγδαία εξάπλωση του COVID-19 διέκοψε τους αγώνες, με τη σεζόν τελικά να ακυρώνεται από τη FIBA. Το 2018-2019 είχε συμμετάσχει στο Eurocup Γυναικών, φθάνοντας μέχρι τον τελικό, όπου έχασε τον τίτλο από τη ρωσική Ναντέζντα Όρενμπουργκ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ